SC Hoevelaken sluit seizoen af met cocktailtoernooi

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De laatste bal van het voetbalseizoen wordt zaterdag 14 juni op sportpark Kleinhoven getrapt. Het seizoen wordt dan afgesloten met het Siem Springveld cocktailtoernooi, een voetbaltoernooi voor alle seniorenleden en hun familieleden.

Na jaren van seizoenafsluiting met een invitatietoernooi wordt ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van SC Hoevelaken is er voor de afsluiting dit jaar het aloude cocktailtoernooi weer uit de kast gehaald. Het cocktailtoernooi, waarbij alle seniorenleden, A-junioren, damesleden en hun familie middels loting in teams zijn verdeeld, was in de jaren tachtig en negentig een populaire afsluiting van het voetbalseizoen. Het idee kwam uit de hoed van Henk van Zoeren, die deze formule bij een andere vereniging zag. Samen met Siem Springveld zette hij het eerste cocktailtoernooi op in 1981. Vele succesvolle edities volgenden daarna.

Vanwege zijn vele verdiensten voor de club is de naam van Siem Springveld aan het cocktailtoernooi van 2008 verbonden. Niet alleen was hij in 1981 de grote animator van het toernooi, Springveld was ook voorzitter van de voetbalclub in de eindjaren zestig, beginjaren zeventig. Daarnaast was hij leider/trainer van het damesvoetbal in de seizoenen ‘74/’75 en ‘75/76 en was hij leider van de roemruchte veteranen in de eindjaren zeventig en beginjaren tachtig. In 2001 overleed de oud-voorzitter.

Het cocktailtoernooi begint zaterdag om 11.00 uur. Deelnemers worden verzocht een half uur eerder aanwezig te zijn. Van de negentig deelnemers zijn zes teams geformeerd, die in een halve competitie gaan uitmaken wie de sterkste is. Ook een strafschoppenwedstrijd wordt in de rangschikking opgenomen.

Na het toernooi zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Het clubhuis sluit om 18.00 uur. ’s Avonds is er vanaf 20.30 uur een feestavond op het sportpark, als definitieve afsluiting van het seizoen. Tijdens de feestavond, die tot 01.00 uur duurt, zullen kampioenen en promovendi in het zonnetje worden gezet en zal er tevens afscheid worden genomen van mensen, die hun taak of taken bij sc Hoevelaken beëindigen.

Fotobijschrift: De cocktailcommissie en de scheidsrechters van het eerste cocktailtoernooi in 1981. Op de voorste rij, derde van links, oud-voorzitter Siem Springveld, wiens naam aan het toernooi is verbonden. Links van hem Henk van Zoeren, de andere initiatiefnemer in 1981.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie