Nieuwe website Waterschap Veluwe

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - De vernieuwde website www.veluwe.nl is online. Deze website biedt de mogelijkheid om nieuwe elektronische dienstverlening aan te bieden. Zo zal het waterschap in de toekomst waterschapsproducten elektronisch aanbieden. Dit levert direct voordeel op voor burgers. Zij kunnen bijvoorbeeld zien waar een ingezonden brief van hen zich bevindt in de organisatie, en op een door hen gekozen moment stukken raadplegen en formulieren invullen.

Andere middelen

Naast deze digitale verandering wordt de dienstverlening nog verder verbeterd. Zo is er een kwaliteitshandvest in ontwikkeling, waarmee burgers en bedrijven worden ingelicht wat zij mogen verwachten over afhandeltermijnen en klachtenprocedures. Hierdoor krijgt de burger inzicht in welke service hij mag rekenen (wachttijden bij aanvragen/meldingen, informatievoorziening, privacy etc.) en welke compensatie hij krijgt als hieraan niet wordt voldaan. Over de opzet van dit kwaliteitshandvest spreekt het Algemeen Bestuur in de vergadering van 3 juli aanstaande.

Online regelgeving

Het eerste verbeterpunt in de online dienstverlening is de Regelingenzoeker. Via dit instrument kunnen burgers via een zoekfunctie alle verordeningen van het waterschap opzoeken en inzien. Een project als het online brengen van regelgeving past uitstekend binnen de doelstellingen van Waterschap Veluwe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie