Allard’s Dynodag bij Tekstkar.nl

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het was zaterdag 7 juni een komen en gaan van motorrijders bij Tekstkar.nl op De Beek 16 in Hoevelaken. Hier was het startpunt van een mooie toertocht door Midden Nederland, er werden pannenkoeken geserveerd en liefhebbers konden het vermogen van hun motor controleren op de Dynojet Testbank.

Tekst en foto door Gerrit Steen

De activiteiten vonden plaats in het kader van Allard's Daverende Dynodag. Allard Kerkhoven is een 22 jarige, talentvolle privé coureur uit Alphen die in de spannende IDM Superbike & Dutch Superbike klasse (1000 cc) rijdt. De Hoevelakense motorliefhebber René van Valkengoed organiseert jaarlijks een Motordag, Allard’s Daverende Dyno Dag, waarbij Allard Kerkhoven centraal staat. ’s Morgens werd voor de liefhebbers een toerrit door Midden Nederland gereden, die door ervaren STIMON-rijders wordt voorgereden.

Dynobank

Liefhebbers konden hun motor laten testen op de Dynojet Testbank. Hans Kerkhoven, de vader van Allard, liet de motoren op de Dynojet Testbank een run laten maken voor een vermogenstest, waarbij onder meer het vermogen en de maximum snelheid werd gemeten. Hans kreeg nauwelijks tijd om een hapje te eten, zo groot was de vraag naar deze test. Gedurende de dag testte hij maar liefst 65 motoren. Volgend jaar komt het circus wellicht weer naar Hoevelaken en krijgen diegenen die niet geweest zijn alsnog een kans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie