'Water en Vuur' in de Havenkom

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – Het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, de brandweer Nijkerk, de Zeeverkenners en de EHBO afd. Nijkerk, hielden zaterdagavond 31 mei een gezamenlijke ledenwerfactie met als thema ‘Water en Vuur’, wat plaatsvond bij de Havenkom. Mogelijk wordt de ledenwerfactie een jaarlijks terugkerend evenement. Minpunt waren de gaten in het programma.

Door Belinda van der Horst

Het concept van een gezamenlijke ledenwerfactie met een thema is goed bedacht. Ook de locatie biedt volop mogelijkheden voor demonstraties. Het evenement begon om 18.00 uur met een informatiemarkt van de deelnemende organisaties, maar dat tijdstip is te vroeg. De 2e activiteit, een optreden van het opleidingsorkest/brandweer, begon pas om 19.30 uur. Dat betekent dat er in het programma een gat van 1,5 uur zit waarin geen activiteiten plaatsvinden. Ook tussen het optreden van het opleidingsorkest en het fanfarecorps/brandweer zat een gat van circa een half uur. Dat is te lang om de belangstelling van het, toch al geringe, publiek vast te houden. Het is ook jammer voor de inzet van de deelnemers die hun vrije zaterdagavond hieraan besteden. De activiteiten moeten meer op elkaar aansluiten.

Het ‘Water’ uit het thema was er in overvloed, maar het ‘Vuur’ ontbrak echter. Krachtige waterstralen die vrijwel synchroon spoten en waterstralen in de vorm van een soort waaier gaven een bijzonder effect op de prachtige muziek. Tijdens de Brandweermars, die ondersteund werd door de sirene van een brandweerwagen en een bel, liepen de brandweermannen spontaan een polonaise. Achter het muziekkorps waren rookpotten geplaatst. De Zeeverkenners voeren met een bootje een rondje door de havenkom.

AED

Op de informatiemarkt promootte de EHBO de ondersteuning van de AED (Automatische Interne Defibrillator), die gebruikt wordt bij een hartstilstand, in de gemeente Nijkerk. Op eigen initiatief en kosten heeft de EHBO 4 AED’s in woonwijken geplaatst en buurtbewoners opgeleid in reanimatie en de bediening van de AED. De EHBO streeft ernaar om 25 AED’s in woonwijken te plaatsen en bewoners op te leiden. De Zeeverkenners zoekt m.n. leden in de leeftijd van 6 – 11 jaar. Ook de brandweer en het NSFC kunnen nieuwe aanwas gebruiken. Het evenement werd afgesloten door de Zeeverkenners die met een bootje en fakkels door de havenkom voeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie