Formido helpt Nederlands Dovenelftal naar WK

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De deelname van het Nederlands Dovenelftal aan het WK in Griekenland is veilig gesteld, mede door steun van Formido Bouwmarkten. Eerder was door financiële tekorten niet duidelijk of het elftal, dat zich wel heeft gekwalificeerd, kon afreizen naar het WK. Formido Bouwmarkten heeft zich nu als hoofdsponsor opgeworden, zodat ook het Nederlands Dovenelftal deze zomer kans maakt op een titel. De actie kwam op gang na een uitzending van SBS 6 programma ‘Hart van Nederland’, waarin de penibele situatie van het dovenelftal aan het licht werd gebracht.

“Wij gunnen deze mannen van harte deelname aan het WK voor doven. Ten eerste omdat we zelf voetballiefhebbers zijn en ten tweede omdat ze het gewoon verdiend hebben. Ze hebben zich gekwalificeerd en alles zelf voor elkaar geknokt, zonder veel geld of begeleiding. Dat spreekt ons ook aan als bedrijf natuurlijk, die doe het zelf mentaliteit”, aldus Jan den Ham, directeur van Formido Bouwmarkten. “Het past ook mooi in onze Oranje gekte. We geven onze klanten in deze periode ook een speciale Oranje cd mee, met Oranjeliederen van André Hazes.”

Drijvende kracht achter de sponsoractie is Felix van Dijk, initiatiefnemer van www.doventv.nl. “Het zou natuurlijk ontzettend jammer zijn geweest als het Nederlandse Dovenelftal niet naar het WK had gekund. De jongens zaten er echt van te balen. Dus dan is het fantastisch als een bedrijf als Formido Bouwmarkten zich er sterk voor wil maken. Eigenlijk vind ik het nog meer van Oranjegevoel getuigen om het Dovenelftal te sponsoren dan het grote Nederlands Elftal. Het gaat erom dat je achter ál je Nederlandse toppers gaat staan, niet alleen de grote sterren.”

Het WK voor doven wordt dit jaar in juli in Griekenland gehouden, in de historische stad Patras. Andere deelnemende landen zijn o.a. de V.S, Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en Thailand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie