College kiest voor uitgebreide Milieueffectrapportage

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor de 14 inspraakreacties op de startnotitie Milieueffectrapportage Nieuw Hulckesteijn te honoreren. Dit betekent dat het onderzoek naar de milieueffecten van de ontwikkelingen van recreatiegebied Nieuw Hulckesteijn uitgebreider zal zijn dan de commissie MER adviseert.

Interhuis Nieuw Hulckesteijn B.V. (een dochteronderneming van de Recreatiegemeenschap Veluwe) is van plan om het recreatiegebied Nieuw Hulckesteijn te vernieuwen en uit te breiden. Er komen recreatiewoningen, het dagrecreatiegebied wordt vernieuwd en de jachthaven verplaatst en uitgebreid. Hiervoor zal de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan moeten vastgestellen. Voordat de gemeenteraad dat doet moet Interhuis eerst een milieueffectrapportage (MER) opstellen. Hierin worden de effecten van de ontwikkelingen op natuur en landschap aangegeven. De gemeenteraad bepaalt wat er precies onderzocht moet worden en zal ook toetsen of de MER aan de opdracht voldoet. Een onafhankelijke, door het Rijk ingestelde commissie MER adviseert de gemeente hierbij.

Particulieren en organisatie konden tijdens een inspraakperiode hun onderzoekswensen aangeven. Er zijn 14 inspraakreacties binnengekomen. Ze zijn van wettelijke adviseurs (zoals het Waterschap Vallei en Eem en Rijkswaterstaat), van particulieren en natuur- en milieuorganisaties. Particulieren en natuur- en milieuorganisaties vragen vooral aandacht voor onderzoek naar beschermde plant- en diersoorten, de effecten van de bouwwerkzaamheden op de plannen en onderzoek naar alternatieven die minder ingrijpend zijn voor natuur- en milieu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie