Nijkerkse Bridge Club komt met uniek aanbod

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Veel mensen denken dat bridge leren moeilijk is. De Nijkerkse Bridge Club (N.B.C) wil een einde maken aan dit misverstand. Met medewerking van de Nederlandse Bridge Bond komt N.B.C. in oktober 2008 met een cursus 'Startersbridge'. Hier leert men al kaartend, spelenderwijs de eerste beginselen van bridge.

Bridge is volgens de vele honderdduizenden beoefenaars in Nederland het leukste kaartspel. Men kan het bovendien over de hele wereld beoefenen, want de spelregels zijn internationaal. Er kan thuis gebridged worden, maar er zijn ook toernooien, bridgevakanties en natuurlijk de bridgeclubs. De meeste kranten hebben een bridgerubriek en men kan bridgen op internet. Het succes van bridge wordt door de Nederlandse Bridge Bond verklaart uit de feiten dat bridgen het verstand helder houdt en vele sociale contacten oplevert. Wie eenmaal aan bridge begint, houdt nooit meer op.

Dit houdt in dat belangstellenden lid worden van N.B.C. Op de clubavond wordt door een ervaren docente gedurende dertien avonden les gegeven. Na deze lessen gaan de beginners spelen in een aparte 'starterslijn' om het geleerde in de praktijk te brengen. Het voordeel van deze aanpak is dat men niet alleen spelenderwijs leert bridgen, maar ook geen druk ervaart om binnen een bepaalde tijd een aantal spellen te moeten spelen. De beginners krijgen alle tijd om hun spellen te evalueren. Daarnaast kunnen de deelnemers op een ontspannen manier de sfeer binnen N.B.C. leren kennen.

De bridgeclub in Nijkerk houdt op dinsdagavond haar clubavond in het Wijkcentrum Corlaer, Rijstegoed 2 en de cursus zal dan ook op die avond worden gegeven. De cursus begint om 20.00 uur en eindigt om 22.15 uur.

NBC maakt de cursus 'Startersbridge' financieel heel aantrekkelijk. De kosten voor dertien lesavonden, inclusief lesmateriaal en het lidmaatschap van de Nijkerkse Bridge Club voor die periode, bedragen € 70,00 per deelnemer.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Jan de Wit, telefoon 033 2462507 of per e-mail: jenddewit@hetnet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie