ChristenUnie wil vervoerder laten betalen voor busstakingen

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - "De provincie moet de door de busstaking niet gereden bus en treinritten verhalen op de vervoerder", zo stelt ChristenUnie statenlid Pieter Plug vandaag. "Als provincie hebben we met de vervoerders contractuele afspraken gemaakt over het aantal uit te voeren ritten. Door de stakingen worden deze afspraken niet geheel nagekomen. Als ChristenUnie zijn we van mening dat de niet gereden ritten dan ook niet door de provincie betaald hoeven te worden. Woensdag zullen we tijdens de vergadering van Provinciale Staten hierover vragen stellen aan het college van Gedeputeerde Staten", aldus Plug.

"Uit een berichtgeving in de media begrepen we dat ook de provincies Drente, Groningen, Noord-Brabant en Zeeland op het standpunt staan dat niet gereden ritten door de stakingen in het busvervoer vanuit de provincies niet betaald hoeven te worden aan de vervoerders. De ChristenUnie is het daar van harte mee eens en wil ook van het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland weten of ze het standpunt van de ChristenUnie en de andere provincies delen. We begrijpen best dat de vervoersmaatschappijen ook niet gelukkig zijn met stakende werknemers, maar dat neemt niet weg dat er contractuele afspraken liggen tussen de provincie en de vervoerders over het aantal uit te voeren ritten per dag. Nu door de stakingen een groot aantal ritten niet wordt gereden hoeven wij als provincie deze ritten ook niet te vergoeden aan de vervoerders", aldus Plug.

"Door het laten uitvallen van ritten wordt de reiziger gedupeerd en zeker de vele scholieren die juist in deze weken examens moeten doen. Met publieksvriendelijke acties is dat anders, daarmee wordt niet de reiziger gedupeerd maar de vervoersmaatschappij zelf en dat lijkt ons vanuit het oogpunt van continuïteit van het openbaar vervoer beter."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie