Monuta komt met milieubewuste uitvaart

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - Monuta Uitvaartzorg geeft nabestaanden voortaan de mogelijkheid om te kiezen voor een milieuvriendelijke uitvaart. In samenwerking met Staatsbosbeheer heeft Monuta de zogeheten 'groene uitvaart' geïntroduceerd.

Monuta en Staatsbosbeheer ontwikkelden in de afgelopen maanden twee uitvaartkisten, waarvan het hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos van Staatsbosbeheer. Het hout uit deze bossen voldoet aan de eisen die gesteld zijn door Forest Stewardship Council (FSC), een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert.

"Nabestaanden die kiezen voor een uitvaartkist waarvan het hout afkomstig is uit een FSC-gecertificeerd bos, krijgen de garantie dat als ‘tegenprestatie’ een boom wordt teruggeplant in een Nederlands bos”, vertelt Gert-Harm Hoefakker van Monuta. "De nabestaanden ontvangen daarvan achteraf een certificaat.”

Een groene uitvaart gaat verder dan een kist alleen. Steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om tijdens een uitvaart gebruik te maken van paard en wagen, de uitvaartbus of zelfs de fiets weet uitvaartorganisatie Monuta uit ervaring. Hoefakker: "Daarom verwachten we dat de Groene Uitvaart zeker in een behoefte zal voorzien.” Om nabestaanden te inspireren bij het maken van andere milieubewuste keuzes, heeft Monuta het zogeheten Groene Uitvaartboekje uitgegeven. Het boekje is verkrijgbaar bij de plaatselijke Monuta-vestigingen of kan worden gedownload via de speciale website: www.monuta.nl/groeneuitvaart.

De speciale milieuvriendelijke uitvaartkist, die Monuta en Staatsbosbeheer ontwikkelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie