Collage wil duidelijkheid over Stoutenborg

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

PROgressief21 interpelleert B&W

HOEVELAKEN – Collage wil op korte termijn van wethouder Manten weten wat er gaat gebeuren met het gebouw Stoutenborg aan de Zuiderinslag. Het kunstcentrum is zeer geïnteresseerd in dit gebouw als plek voor een nieuw cultureel centrum. Uiterlijk 31 december moet Collage immers het bestaande pand (de oude brandweerkazerne) aan de Meerveldlaan verlaten. Andere potentiële medehuurders van Stoutenborg zouden kunnen zijn het Lodenstein College, Stichting Kinderopvang Hoevelaken, en de biljartvereniging. In maart heeft Collage een voorstel bij de wethouder ingediend, waarop tot op heden nog geen formeel antwoord is gekomen.

Door Peter Kerklingh

Voorzitter Rolina van Vliet van Collage vindt deze gang van zaken vreemd, aangezien volgens haar wethouder Manten zeer positief reageerde en zelfs suggereerde om de mogelijkheden voor een eventuele provinciale ondersteuning te onderzoeken. Via deze krant heeft ze in april moeten vernemen dat de mogelijke verkoop van het gebouw niet heeft plaats gevonden.

Op 15 mei schreef Collage opnieuw naar de wethouder om het collegestandpunt te verduidelijken. Van Vliet merkt op dat een groot deel van het gebouw nog beschikbaar is voor andere gebruikers zoals een gezondheidscentrum of een sportschool. Ook heeft ze het college laten weten dat het bestuur van De Stuw bereid is, afhankelijk van de condities, om mee te denken over een goede beheersstructuur. ‘Het verder benaderen van huurders wordt nagenoeg onmogelijk, zolang er vanuit het College geen eensluidend standpunt wordt aangegeven. (Wil men verkopen, afbreken of beschikbaar houden t.b.v. het welzijn van de burgers van Nijkerk/Hoevelaken??) Op basis van de huidige onzekerheid krijgt ons plan geen serieuze kans!!’, schrijft Van Vliet in haar brief.

Een afschrift van de brief van Collage is ook verstuurd naar alle raadsleden. PROgressief21 vraagt naar aanleiding van de kwestie Stoutenborg donderdag tijdens Het Besluit een interpellatiedebat aan. Progressief 21 wil van het college weten wat een eerder gedane toezegging van een wethouder waard is. De vraag wordt mede ingegeven door het feit dat wethouders er verschillende ideeën op nahouden. Wethouder Manten wekte vorige maand de indruk dat Collage een serieuze gebruiker van Stoutenborg zou kunnen zijn, terwijl wethouder Lambooij al gedachten had over een sloop van het gebouw, gevolgd door een goedkopere verkoop. PROgressief21 vindt dat er nog niets over verkoop, sloop of welke andere verandering van het gebouw Stoutenborg mag worden besloten, zolang het college nog niet met de gemeenteraad over het accommodatiebeleid heeft gesproken.

Net als PROgressief21 kijkt Collage met spanning uit naar een spoedige verschijning van de Nota Accommodatiebeleid, waarin ongetwijfeld de huisvesting van Collage behandeld zal worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie