Half miljoen euro voor Leren en Werken Noord-Veluwe

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Met een elektrische fiets hoef je bijna geen kracht te zetten om vooruit te komen. Voor mensen die dit weleens wilden proberen organiseerde Harry Geurts Tweewielers 8 mei een E-Bike testdag van Giant. Deze dag bleek een geweldig succes. Er kwamen veel meer mensen dan verwacht om de elektrische fiets eens te proberen.

Daarom organiseert Harry Geurts nogmaals een ‘opstapdag’ en wel op zaterdag 31 mei a.s. Ditmaal mede georganiseerd in samen werking met Batavus. De opstapdag vindt plaats naast de winkel aan de Vrijheidslaan 2. U kunt deze dag geheel vrijblijvend diverse E-Bikes testen en zelf ondervinden hoe geweldig dit fietst.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.onzichtbaremotor.nl of bel Harry Geurts 033-2451427.

REGIO - Het ‘Project Leren en Werken Noord-Veluwe’ heeft € 500.000,= subsidie gekregen van de ministeries van SZW en OC&W. Belangrijkste doel van het project is het verbeteren van de regionale samenwerking en het regionale opleidingsniveau om het gat tussen vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt te verkleinen.

Het Project ‘Leren en Werken’ is opgezet door het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Noord-Veluwe (POA). Het POA Noord-Veluwe is in 2007 opgericht op initiatief van VNO-NCW Midden. Bedrijfsleven, onderwijs en overheden werken hierin samen aan het verbeteren van de regionale arbeidsmarkt.

Leren en Werken kan met het geld de voorbereiding voor honderden opleidingstrajecten financieren. In 2009 zullen vierhonderd mensen een duaal traject doorlopen, waarin ze leren en werken combineren. Ook kunnen driehonderd deelnemers een ‘ervaringscertificaat’ behalen. Daarmee verzilveren zij de werkervaring, die zij inmiddels hebben opgedaan. Bij vervolgstudies kunnen ze daarmee makkelijker diploma’s behalen. Ook voor allochtone medewerkers die in hun eigen land een vak hebben geleerd, kan dit traject waardevol zijn.

Leren en Werken is gericht op werkende beroepsbevolking van 18 jaar en ouder en werkzoekenden van 23 jaar en ouder. Uiteindelijke dient het met voldoende en beter opgeleide mensen de innovatiekracht van organisaties te verbeteren. Nog voor de zomer starten twee zogenoemde matchmakers de inventarisatie van wensen en behoeften van het bedrijfsleven.

Het Project Leren en Werken Noord-Veluwe is een samenwerking van achttien partners. Ze vertegenwoordigen bedrijfsleven, regionale overheden, onderwijsinstellingen en belangenorganisaties. Het is op de Noord-Veluwe nog niet eerder voorgekomen, dat zoveel verschillende partijen samenwerken.

Neem voor meer informatie contact op met Gert-Jan Weierink, regiomanager VNO-NCW Noord-Veluwe via 055 5222606 weierink@vno-ncwmidden.nl of met coördinator Ton Beliën van het POA Noord-Veluwe via 0341-434 307.

advertentie
advertentie