Allard’s Daverende Dyno Dag

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het terrein van Van Deuveren Traffic aan De Beek 16 in Hoevelaken is zaterdag 7 juni het toneel van een enerverende Motordag. Het is het startpunt van een mooie toertocht door Midden Nederland, er worden pannenkoeken geserveerd en liefhebbers kunnen het vermogen van hun motor controleren op de Dynojet Testbank.

Door Gerrit Steen

De activiteiten vinden plaats in het kader van Allard's Daverende Dynodag. Allard Kerkhoven is een 22 jarige, talentvolle privé coureur uit Alphen die vanaf 1999 vanuit de brommerklasse en de diverse 25cc-250cc-SS600 en Fimcup Superstock 1000 nu is beland in de spannende IDM Superbike & Dutch Superbike klasse. De Hoevelakense motorliefhebber René van Valkengoed leerde Allard kennen tijdens de Apriliacup in 2001. "Hij stond met een defecte machine langs de kant. Ik keer er zo belangstellend naar dat ze vroegen of ik er verstand van had en ze misschien kon helpen. We kregen de machine weer aan de praat, er zat storing in de elektrische draadboom, en van het een kwam het ander.”

Nederlands kampioen

“Hij moest toen nog twee wedstrijden rijden, kon nog Nederlands Kampioen worden en werd dat ook. Ik vond hem zo mooi rijden dat ik hem ging volgen en kwam zo geleidelijk aan in het sponsorcircuit terecht. Eerst door hem zelf actief te helpen en later door sponsors voor hem te zoeken en het organiseren van de jaarlijkse Motordag, Allard’s Daverende Dyno Dag, waarbij Allard Kerkhoven centraal staat. We organiseren dit nu al weer voor de vierde keer en er staan allerlei leuke activiteiten voor motorliefhebbers op het programma.”

Toerrit en pannenkoeken

’s Morgens wordt voor de liefhebbers een toerrit door Midden-Nederland gereden, die door ervaren STIMON-rijders wordt voorgereden. Er zijn verschillende voorrijders geselecteerd, van hele rustige tot ietwat vlottere. Vanaf 9.00 uur is het verzamelen, de toerrit start om 9.30 uur bij Van Deuveren Traffic. Na de toertocht, zo tegen 12.30 uur, worden voor de deelnemers heerlijke pannenkoeken gebakken door De Gillende Keukenmeid uit Hoevelaken.

Dynobank

’s Middags, en natuurlijk ook overdag, kunnen liefhebbers hun motor laten testen op de Dynojet Testbank. Hans Kerkhoven zal de motoren op de Dynojet Testbank een run laten maken voor een vermogenstest. Dit is altijd een mooi spektakel, want iedereen wil toch weten wat zijn motor aan vermogen levert en of deze wel goed afgesteld is. Hans kan ieder een goed advies geven gezien zijn jarenlange ervaring in het afstellen van motoren. Deelname aan deze dag kost € 25,- per motorrijder, inclusief eten, drinken en vermogenstest op de Dynojet Testbank. Passagier per motorrijder € 5,- (incl. eten en drinken). Alleen meerijden met de toerrit kost € 10,- (incl. eten en drinken). Opgeven voor deze dag kan bij René van Valkengoed, tel. 06-53548692. Inschrijfformulieren liggen ook bij Doornekamp Motorsport, De Wel 30, Hoevelaken, tel. 033 – 253 44 25.

Fotobijschrift: Allard Kerkhoven staat centraal bij Van Deuveren Traffic op 7 juni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie