Optreden Ivo de Wijs groot succes

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Ruim 160 aanwezigen genoten woensdag 21 mei twee uur lang van elke minuut. De avond in het Corlaer College ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Volksuniversiteit Nijkerk was een groot succes. Samen met Pieter Nieuwint boeide Ivo de Wijs de mensen met literaire grapjes, gedichten en liederen. De avond werd mogelijk gemaakt door een aantal sponsors. Onder meer het RABO Randmeren Stimuleringsfonds deed een genereuze schenking.

Ivo de Wijs startte de avond met een ballade ter gelegenheid van het jubileum van de Volksuniversiteit (de tekst van de ballade is te vinden op de website van de Volksuniversiteit). In de loop van de avond volgde een aantal gedichten in allerlei vormen. Wat te denken van een stuntrijm of een ollekebolleke. Ook de verschillende mogelijkheden van Sinterklaasrijmen werden uitgebreid uit de doeken gedaan, zodat Nijkerk zeker met Sinterklaas een aantal nieuwe dichters aan het werk mag verwachten.

De liederen die Pieter Nieuwint tussendoor zong, waren de ene keer een uitdaging voor het gehoor; zo snel ging alles. En anderen, over Moskou of de S-vrees, voerden de aanwezigen mee met bekende verschijnselen in Nederland.

Ook de taalquiz werd niet geschuwd. Verrassende woorden en zinnen werden gevormd met enkele letter en cijfers. De aanwezige Nijkerkers werden uitgedaagd zo snel mogelijk het juiste woord of de juiste zin te roepen.

In de pauze en na afloop maakten velen dankbaar gebruik van de mogelijkheid om de in de stand van de boekhandel Roodbeen gekochte boeken of Cd-albums te laten signeren door Nieuwint en De Wijs die daarvoor alle tijd namen.

Na het einde van het optreden was er nog gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje na te praten over deze spectaculaire avond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie