Het Biggenhok en De Regenboog sluiten project af

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Peuterspeelzaal het Biggenhok en basisschool de Regenboog uit Nijkerk hebben afgelopen week een gezamenlijke afsluiting van hun project gedaan. Alle kinderen, zo'n 140 in totaal, waren de afgelopen weken druk in de weer rondom het thema 'boerderij'. Zo mochten de peuters op boerenmaandag verkleed als boer en boerinnetje op school komen en gingen de bovenbouwgroepen van de Regenboog naar de activiteiten kijken op het Marktplein in de stad. Ze hebben het echte schaapscheren gezien, hun ogen uitgekeken bij de ouderwetse trekkers en het volksdansen bekeken.

Na de Boerenmaandag zijn alle kinderen druk aan het knutselen geslagen en zo is het door beide instanties gedeelde gebouw aan de Bizetlaan langzaam maar zeker versierd met mooie tekeningen, werkstukken, foto's en knutselopdrachten. Inspiratie werd door de Regenboog opgedaan door een bezoek aan de kinderboerderij de Vosheuvel in Amersfoort.

Op 19 mei was het dan echt zover en mochten de kinderen een wandeling maken over 'het boerderijpad'. De peuters liepen met hun ouders door het gebouw, op zoek naar hun eigen werkjes. Onderweg kregen ze nog een lekkere traktatie. Na de peuters konden de leerlingen van de Regenboog ook op zoek naar hun eigen werk en zien wat de peuters gemaakt hadden.

Ouders, leerlingen groepsleidsters en leerkrachten waren erg enthousiast. De activiteit is een uitvloeisel van een samenwerking tussen peuterspeelzalen en het basisonderwijs in Nijkerk in het kader van voorschoolse educatie. Het Biggenhok en de Regenboog werken beide met portfolio's: van alle kinderen wordt een verzamelmap met werkjes bijgehouden en de kinderen worden gestimuleerd hierover in gesprek te gaan met hun groepsleidster of leerkracht. Dit bevordert de taalontwikkeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie