Sponsorloop Basisschool het Baken 'Elkaar helpen, heel gewoon!'

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Basisschool het Baken uit Nijkerk heeft een nieuwe datum gevonden voor haar geldinzamelingsactie. Op donderdag 29 mei zal de sponsorloop, die eerder werd afgelast wegens slecht weer, alsnog worden georganiseerd. Van 18.00 tot 20.00 uur vindt de loop plaats op het atletiekveld aan het Hassemanspad in Nijkerk.

Zoals elk jaar in deze tijd (Vastentijd) doet basisschool het Baken weer mee aan de Vastenactie. De Vastenactie is bedoeld om mensen, maar ook kinderen bewust te maken van situaties die anders zijn dan de onze. Mensen die het minder goed hebben dan wij, niet alleen in materiële zin, maar ook in de zin van leefomgeving en gezondheid. De vraag is dan ook: “Hoe kunnen wij anderen helpen?” Dit zou heel gewoon moeten zijn, geef het een kans!

Dit jaar is er voor gekozen om dichter bij huis een goed doel te kiezen, namelijk de Zorgboerderij 'Tinteler' in Putten. Op deze boerderij zijn zowel licht verstandelijk gehandicapten als ook lichamelijk verstandelijk gehandicapten uit ’s Heeren Loo werkzaam, met het onderhouden van de landerijen en het verzorgen van de dieren.

Doelstelling is om te proberen dit jaar een derde groep (van 8 personen) te plaatsen op de boerderij. Daar zijn natuurlijk voorzieningen voor nodig. Basisschool het Baken heeft gekozen om het volgende te realiseren: het rolstoelvriendelijk maken van het geitenverblijf

Daarom zal er geld worden ingezameld middels een sponsorloop, die gehouden zal worden op het atletiekveld aan het Hassemanspad.

Er zal gelopen worden in vier verschillende rondes met verschillende afstanden: Onderbouw, Middenbouw, Bovenbouw, leerkrachten en ouders.

Er zullen ook heerlijke versnaperingen worden aangeboden, waarvan de opbrengst natuurlijk naar het goede doel gaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie