Kapsters knippen voor goede doel in Beijing

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/NIJKERK - Onder het motto 'Geknipt voor Goud' gaat het team van de Amersfoortse Knipshop Kreatief naar de Olympische Spelen. In Beijing gaat het op zoek naar personen/sporters die zich voor het goede doel willen laten knippen. De totale opbrengst van de knipbeurten zal ten goede komen aan de organisatie Morning Tears die zich inzet voor Chinese (wees)kinderen. De Nijkerkse Lien Luigjes van Travel Specialist verzorgt en sponsort gedeeltelijk de tickets.

De kapsters Cynthia, Priscilla, Linda en Wilma geven hun vakantiedagen op, om te knippen voor het lot van Chinese kinderen wiens ouders ter dood veroordeeld zijn of levenslang gevangen zitten. Diverse kinderen zijn zeer getraumatiseerd of mishandeld.

Tijdens eerdere bezoeken aan China kwam Wilma Huijskes van Knipshop Kreatief in contact met de organisatie Morning Tears en werd gegrepen door het werk wat zij doen. Morning Tears (www.morningtears.com) ondersteunt in China deze kinderen door middel van verstrekking van kleding, voedsel, onderdak, psychologische begeleiding en opleiding. Bovendien lobbyt men en adviseert men de plaatselijke overheid voor verbetering van de leefomstandigheden van deze kinderen. De organisatie werkt met lage overheadkosten, waardoor er zoveel mogelijk van de opbrengsten terugvloeien naar de projecten.Reden voor Wilma om tijdens de Olympische Spelen in China zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze organisatie.

Zij probeert haar mobiele knipshop onder andere neer te zetten in het Holland Heineken Huis om daar zoveel mogelijk mensen te kunnen knippen voor het goede doel. Onder het motto 'Geknipt voor Goud' hoopt ze dat er veel sporters in haar stoel plaats zullen nemen. Omdat het Chinese geluksgetal 8 is willen ze proberen €88.888,88 bij elkaar te knippen.

Tijdens het Nijkerkse Business Event kwam de Nijkerkse reisagent Lien Luigjes, van Travel Specialist (www.travel-specialist.nl), in contact met Wilma Huijskes. Zij raakte zo enthousiast over dit initiatief dat zij Wilma graag wilde helpen met verzorging en gedeeltelijke sponsoring van de tickets. Wilma heeft inmiddels al diverse sponsors, maar de ticketprijzen zijn in deze periode dermate hoog, dat er nog meer sponsors nodig zijn om het gehele bedrag voor de reis bij elkaar te krijgen. Bovendien laat Wilma banners en shirts maken om in Beijing goed op te vallen en moet zij voor die tijd nog een keer naar Beijing om deze actie verder voor te bereiden. Wilma heeft zelf connecties in China, waardoor ze zeer goedkoop kan verblijven in Beijing en op deze manier de kosten zo laag mogelijk kan houden. Voor sponsoring en meer informatie: www.gekniptvoorgoud.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie