Collecte epilepsiebestrijding binnenkort van start

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - 30.000 vrijwilligers gaan in de week van maandag 26 tot en met zaterdag 31 mei op pad om huis-aan-huis te collecteren voor het Nationaal Epilepsie Fonds- De Macht van het Kleine. Het thema van de nationale collecteweek is: ‘Aanvallen'. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van begeleide vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

Het thema ‘Aanvallen’ geeft kernachtig aan waar mensen met epilepsie last van kunnen hebben. Epilepsie is een tijdelijke functiestoornis in de hersenen, die zich uit in aanvallen.

Met voetbaltrainer Erwin Koeman als ambassadeur en het Europees Kampioenschap Voetbal in het vooruitzicht, legt het Nationaal Epilepsie Fonds de link van een ‘sportieve’ aanval naar epileptische aanvallen. De collectecampagne is een oproep om mensen met epilepsie te steunen. Geld voor de epilepsiebestrijding is hard nodig en het Nationaal Epilepsie Fonds krijgt geen subsidie van de overheid.

Er is geld nodig voor onderzoek, aangezien nog steeds niet bekend is hoe epilepsie ontstaat. Maar er is zeker ook geld nodig voor voorlichting. 1 op de 150 mensen heeft epilepsie maar ondertussen weten veel mensen niets over deze aandoening. Naast onderzoek en voorlichting ziet het Nationaal Epilepsie Fonds het als haar taak om vakanties voor mensen met epilepsie te organiseren. Voor veel kinderen en volwassenen is dit de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan. Het epilepsiefonds financiert daarnaast nog enkele projecten in ontwikkelingslanden.

Het Nationaal Epilepsie Fonds helpt mensen met epilepsie op vele terreinen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 26 mei om een vrijwillige bijdrage aan de deur, maar zij kunnen best nog wat extra hulp gebruiken. Loop ook een straatje mee! Ieder uurtje helpt!

Neem voor meer informatie over de collecte contact op met de contactpersoon van het Nationaal Epilepsie Fonds in deze regio: Mw. Schuiteman, tel. 033-25 38 037.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie