Sharon en Matthijn in Starlight

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Sharon Kips en Matthijn Buwalda treden 12 juni op in discotheek Starlight. Sharon is de winnares van het RTL-programma X-Factor en Matthijn is een opvallend nieuw zangtalent binnen de gospelwereld. Het belooft een indrukwekkende en knallende show te worden. Een interview met beide artiesten.

Sharon Kips verwierf in 2006 grote, landelijke bekendheid toen ze het RTL-talentenprogramma X-Factor won. Met een juweeltje van een stem reist ze nu heel Nederland af om haar eerst album '10' ten gehore te brengen. De CD bevat covers van bijvoorbeeld haar grote voorbeeld Whitney Houston. Daarbij zingt ze het wereldberoemde nummer Loving You van Minnie Riperton. Een erg hoog lied, maar loepzuiver gezongen door onze eigen Sharon. Wie nu denkt dat Sharon geen eigen liedjes kan maken, heeft het mis: ze werkt nu hard aan haar nieuwe, zelf geschreven album. En Nijkerk heeft een primeur, want tijdens het concert zal ze alvast enkele, nieuwe nummers zingen.

Sharon Kips: "Ik schrijf graag liedjes waarin ik mezelf kwijt kan. Dat maakt het extra persoonlijk. De tekst moet ergens over gaan, er mag een diepgaande boodschap in zitten. Dat vind ik belangrijk. Op mijn nieuwe album, waar ik nu druk mee bezig ben, zing ik over mijn bekendheid. Ik kan er nog niet te veel over zeggen, maar één liedje heet Never Forget. Daar zing ik dat je nooit moet vergeten waar je vandaan komt. Want je blijft wie je bent, hoe beroemd je ook wordt. Wat ik het mooiste aan zingen vind? Dat is lastig om uit te leggen. Als ik zing komen er dingen los van binnen, het is passie die tot uiting komt. Toen ik tien jaar was, had ik zangles van een hele lieve lerares. Als ik daar kwam, luchtte ik altijd eerst mijn hart. Daarna ging ik zingen en kwam alles eruit. Ik vond dat altijd heel fijn. Het is iets persoonlijks, zingen. En als ik dan optreed en zie dat het publiek er ook door geraakt wordt; ja, dat is geweldig. Daar geniet ik van. Binnenkort ga ik een programma presenteren bij de EO, daar heb ik erg veel zin in. Fans vragen wel: 'Je gaat toch wel door met zingen hè?' Ja zeker, maar een mens heeft meerdere talenten en die moet je natuurlijk niet onbenut laten. Daar speelt mijn geloof ook een rol in. Want ik geloof dat talent van God afkomstig is. Ik heb op mijn zestiende een persoonlijke keuze gemaakt om Jezus te volgen. Een relatie met de Here Jezus is het belangrijkste, het is de basis voor mijn leven en mijn muziek."

Niet iedereen zal zijn naam direct bekend in oren klinken, maar Matthijn Buwalda is een opkomend talent in de gospelwereld. De passie voor muziek zat er al vroeg in; vanaf zijn tiende zong hij mee in het koor Revival Kids dat ieder jaar de CD's van Kinderopwekking inzong. Als lid van de rapgroep D-vine heeft hij drie jaar lang al rappend op diverse Nederlandse podia gestaan. Toen hij zo'n anderhalf jaar geleden in contact kwam met Kees Kraaijenoord was er onmiddellijk een klik. De gedeelde passie voor het aanbidden van God door muziek bleek een goede basis voor een samenwerking op het gebied van songwriting en concerten. Matthijn is iemand van wie we nog veel zullen horen.

Matthijn Buwalda: "Wat jullie kunnen verwachten van het concert is eigenlijk heel simpel. Ik ga gewoon proberen om geweldig te spelen. En ik hoop dat iedereen die komt, hard en mooi kan zingen zodat we met elkaar ons publiek (God) kunnen aanbidden. Wat ik het belangrijkste vind om in mijn muziek te verwerken? Het is natuurlijk heel verleidelijk om nu God te zeggen, maar ten diepste is dat niet zo. Ik vind mijn hart het belangrijkste om in mijn muziek te verwerken. Dat maakt de liedjes wel zo eerlijk en volgens mij ook erg herkenbaar. Geweldige bijkomstigheid is natuurlijk dat God ook in mijn hart zit dus Hij passeert met grote regelmaat de revue. De liedjes voor mijn nieuwe album schrijf ik net als op 'Storm voor de stilte', allemaal zelf. Ik vind het een heel proces. De laatste dagen heb ik het gevoel dat Gods directe doel hiermee is, om mij persoonlijk een aantal lessen te leren. Maar daarnaast vind ik het enorm spannend en ben ik erg enthousiast over de liedjes. Ik heb de grote eer om te mogen werken met een topteam, onder anderen met mijn manager Willem Diepeveen, die ook manager is van Kees Kraayenoord. Ik heb Kees ontmoet toen ik op het punt stond mijn eerste CD te maken. Hij is echt een voorbeeld voor mij. Ik geniet van zijn kwetsbaarheid, zijn gave om te genieten van het leven, hoe hij vader is, hoe hij echtgenoot is, hoe hij vriend is. Allemaal zaken waarin ik hem als een voorbeeld zie. We hebben intussen, naast een soort mentor-leerlingrelatie, ook een mooie vriendschap opgebouwd."

Het concert vindt plaats op donderdagavond 12 juni in discotheek Starlight. Kaarten kosten 13,50 euro en zijn verkrijgbaar via Interticket (www.interticket.nl), bij muziekhandel Verhoog, boekhandel Roodbeen of supermarkt de Spar (Nijkerkerveen). Bestel ze snel, want op is op! Meer informatie over het concert via: www.sharonenmatthijninstarlight.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie