Lionsfietstocht 7 juni

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De jaarlijkse Lionsfietstocht van de Lions Club Hoevelaken wordt dit jaar gehouden op zaterdag 7 juni. Het belooft een boeiende tocht te worden, die loopt door een nieuwbouwgedeelte van Vathorst en de nieuwe grachtenwoningen die aan 'De Laak' worden gerealiseerd. Langs 'De Laak' wordt vervolgens naar het IJsselmeer gereden en over de dijk richting het Stoomgemaal 'Hertog Reijnout' dat op 7 juni in bedrijf zal zijn en ook natuurlijk bezocht kan worden tegen het regulaire tarief.

De tocht gaat verder door Nijkerk en langs het Museum Oud Nijkerk dat voor de deelnemers kosteloos is te bezoeken. Dit is het rustpunt voor de Hoevelakense deelnemers, waar ook gratis de traditionele versnapering in de vorm van koffie, thee of frisdrank wordt aangeboden.

Vanuit Nijkerk vervolgt de tocht door het prachtig buitengebied van Nijkerk, Appel en Hoevelaken om te eindigen bij de gerestaureerde hoeve 'Klein Rasschert' aan de Veenwal in Hoevelaken, waar een prachtige beeldententoonstelling (Beeldschoon Klein Rasschert) kan worden bezocht. Voor meer informatie zie ook de website van dit evenement: www.korthorst.nl/beeldschoon.

De totale lengte van de route is ongeveer 30 km. Startplaats in Hoevelaken is zoals gebruikelijk bij de Muziektent aan het Van Aalstplein.

Deelnemers uit Nijkerk

Ook inwoners van Nijkerk kunnen dit jaar weer aan deze fietstocht deelnemen. Startplaats is in dat geval Museum Oud Nijkerk en het rustpunt voor deze deelnemers is de hoeve 'Klein Rasschert' in Hoevelaken.

Zoals al op enkele eerdere fietstochten is vertoond, zullen leden van de toneelgroep 'Het Gebeuren' uit Hoevelaken voor enkele 'tableau vivantoptredens' zorgen. Dit doen ze op historische locaties langs de route om de tocht verder te verlevendigen.

Starttijden en kosten

Deelnemers kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten bij de genoemde locaties in Hoevelaken en Nijkerk. Deelnamekosten zijn €3.00 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar gratis. De netto opbrengst van deze fietstocht komt dit jaar ten goede aan de Toneelgroep 'Het Gebeuren' om hun boeiende activiteiten te ondersteunen (www.hetgebeuren.com).

Meer informatie over activiteiten van Lions Club Hoevelaken: website www.lc-hoevelaken.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie