Buitendbad Bad Bloemendal feestelijk geopend na bundeling krachten

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De opening van Bad Bloemendal was woensdag 14 mei een feit. De zon scheen volop, de temperatuur was subtropisch en het buitenbadterrein was ruim gevuld met bezoekers. Een viertal hoofdrolspelers, gewapend met schaar en in zwemkleding, begaf zich naar het buitenbad wat feestelijk was versierd met ballonnen. Op een centraal teken gingen zij te water en knipten de linten door, waardoor de ballonnen het luchtruim kozen. Tegelijkertijd verscheen op een bord aan de rand van het zwembad 'Nijkerk bedankt'.

De hoofdrolspelers van deze middag waren de vertegenwoordigers van de gemeente Nijkerk in de persoon van wethouder Manten; de heer Van den Tweel, voorzitter Stichting Zwembad Nijkerk; en Nynke Catsburg en Milou Schraverus, beiden lid van Flevo, die meer dan 4.000 handtekeningen hadden opgehaald om het buitenbad open te houden. Zij allen hebben zich, ieder op zijn of haar manier, ingezet om het bad daadwerkelijk open te houden en het lag dan ook voor de hand dat zij de hoofdrol bij deze officiële opening mochten opeisen.

Het wel of niet openen van het buitenbad heeft erg geleefd binnen Nijkerk. Vele discussies zijn er gevoerd in de gemeenteraad en op straat. Een poll in de krant, diverse columnisten hebben hun pen laten vloeien en de absolute topper was de handtekeningenactie. De tekst 'Nijkerk bedankt' was, naast de dank aan bovengenoemde, dan ook in de breedste zin van het woord van toepassing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie