Zoek mee naar vlinders

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - De jubilerende KNNV-vlinderwerkgroep Noordwest-Veluwe houdt op zondag 25 mei een vlinderontdekkingstocht. Deze activiteit sluit aan bij de door De Vlinderstichting georganiseerde Dag van het Park. Iedere belangstellende mag mee zoeken naar op de hei voorkomende vlinders.

Een uitgezette route, met onderweg informatie over vlinders en voedselplanten, is uitgezet op het Speulderveld vlak bij de buurtschap Speuld. Startpunt is het parkeerterreintje op de hoek bij de rotonde Flevoweg (N 302)/Garderenseweg. De aangegeven route van ongeveer drie kilometer lang, kan tussen 11.00 uur en 16.00 uur zelfstandig worden gelopen. Om het op naam brengen van vlinders gemakkelijker te maken wordt gratis een zoekkaart om vlinders te herkennen verstrekt.

Degene die liever onder begeleiding van een gids mee speurt naar vlinders, kan om 13.00 uur of 15.00 uur aanhaken bij een excursie. Bij het startpunt is een stand met algemene informatie over de vlinderwerkgroep, vlinders en de Vlinderstichting aanwezig.

Maak van deze unieke gelegenheid gebruik om in het vrije veld meer te weten te komen over vlinders. Bij ongunstige weersomstandigheden (regen, harde wind of hardnekkige bewolking) kan deze activiteit geen doorgang vinden. Bij twijfel kan contact worden opgenomen met een van de organisatoren Betty Dekker, telefoonnummer 0341 – 418191 of Harm Werners, telefoonnummer 0341 – 356291.

Nadere informatie is te vinden op de website knnv.nl/noordwestveluwe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie