Verkeersminister Eurlings grijpt niet in

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat is niet van plan om maatregelen te treffen tegen de geluidsoverlast die de bewoners van Hoevelaken en Holkerveen ondervinden als gevolg van verkeerslawaai van de snelweg A28.

door Peter Kerklingh

De minister liet dit weten in antwoord op schriftelijke vragen van het Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak van GroenLinks. Als argument noemt Eurlings dat de overlast binnen de gestelde wettelijke norm blijft. Tengevolge van de recente openstelling van de spitsstrook op de A1 Hoevelaken – Barneveld is het daarentegen niet ondenkbaar dat er alsnog een geluidsscherm wordt geplaatst. Een nieuw geluidsonderzoek moet daar aanleiding toe geven.

In grote delen van Hoevelaken en in Holkerveen is de geluidsoverlast van de A28 toegenomen. Enerzijds door meer verkeer, anderzijds door de plaatsing van een geluidsscherm aan de oostzijde van de A28 ten behoeve van Vathorst. Het geluid wordt hier weerkaatst richting Hoevelaken. Tot nu toe vingen actievoerders bot bij de gemeente Nijkerk en Amersfoort. De actiegroep Hoevelaken Stiller en het echtpaar Ramsbotham deden vervolgens een beroep op de landelijke politiek. Duyvendak van GroenLinks stelde de minister vragen. Diens antwoorden vindt het GL Tweede Kamerlid maar magertjes. Hij legt zich vooralsnog niet neer bij de uitleg van de minister. Ook John en Joyce Ramsbotham zijn teleurgesteld. "De overheid wil kennelijk niet leren van de situatie. Er wordt zodoende niet naar een oplossing van het probleem gezocht."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie