Nijkerkse handballers niet op dreef

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De handbaldames van Voice Bakker van Koot hebben zaterdag 17 mei in Bunnik een van de zwakste wedstrijden van dit seizoen gespeeld. Hiermee is de laatste kans op de titel verspeeld. Met de winst van Houten en het eigen gelijke spel is het gat drie punten en dat kan in het onderlinge treffen van aanstaande zaterdag niet meer ingehaald worden. Ook de heren verspeelden in Almere de titel. Van Havas werd met 16-10 verloren.

De dames van Voice Bakker van Koot kwamen zeer matig uit de startblokken, terwijl Celeritas er direct op het vrij natte en dus gladde veld fel tegenaan ging. Celeritas profiteerde optimaal van matig verdedigen en een te traag op gang komende Nijkerkse goalie door een 4-0 voorsprong te bewerkstelligen, terwijl Voice Bakker van Koot zelf in de aanval te zwakke doelpogingen deed om echt tot scoren te komen.

Pas na die 4-0 zakte Celeritas iets af en ging ook minder goed schieten, terwijl het keeperswerk bij Voice Bakker van Koot steeds beter verricht werd. Voice slaagde erin de achterstand niet groter te laten worden. Aanvallend speelde men de kansen nu iets beter uit, maar nadat men teruggekomen was tot 5-3, slaagde Celeritas er toch weer in het gat opnieuw naar vier doelpunten te brengen.

In de laatste tien minuten van de eerste helft kon Voice Bakker van Koot dan toch het initiatief wat meer naar zich toetrekken. Dat leidde ertoe dat de ruststand beperkt bleef tot 8-6, maar nog wel in het voordeel van Celeritas.

In de tweede helft hadden beide teams steeds meer moeite om tot goede doelpogingen te komen. Celeritas werd slordiger in de schoten en knalde meer naast dan op doel, terwijl Voice Bakker van Koot, dat in de eerste helft al drie keer het houtwerk had getest, nu meer recht op de Bunniker goalie schoot en het haar daarmee net te gemakkelijk maakte. Toch kon Voice Bakker van Koot nu wat meer laten zien, niet voor niets hoger op de ranglijst te staan. In de tweede helft reikte men naar 8-8, waarna Celeritas telkens weer opnieuw de voorsprong kon nemen. Voice Bakker van Koot leek naar een nederlaag te gaan, toen Celeritas ruim vijf minuten voor tijd uitliep naar 11-9. Maar in de slotfase liet Rose Ann van Alphen van zich spreken door tot twee keer toe op uitstekende wijze een break out keurig af te ronden. Zij bracht daarmee de eindstand op 11-11, zodat de Nijkerkse dames toch nog een punt aan het zeer matige, maar wel sportieve duel overhielden. Score Voice Bakker van Koot: Rose Ann van Alphen, Linda van de Hengel en Josine Moes 3, Wendy van de Ham en Mariska van de Kamp 1.

De heren waren niet echt op dreef in het voorlaatste duel van de competitie. Voice Bakker van Koot had geen echte wissels door allerlei oorzaken. De enige extra man was een tweede goalie. Om het wisselprobleem op te lossen werd dan ook besloten Peter Woudenberg een veldshirt aan te trekken, zodat men toch in het veld kon wisselen als dat echt nodig was. Vooral in de tweede helft was dat nodig, want terwijl het toch al gemiddeld aanzienlijk jeugdiger Havas wel drie wisselmogelijkheden had, bleef die van Voice Bakker van Koot tot die ene noodwissel. Conditioneel konden de Nijkerkers daardoor in de tweede helft niet echt meer meekomen.

De eerste helft blonk zeker aan Nijkerkse zijde niet uit door goed spel, maar in die fase kon men toch nog bijblijven. De doelpunten vielen om en om, maar door de nattigheid en dus gladheid van veld en de bal waren de schoten aan beide zijden van het veld vaak vrij krachteloos. Daar stond tegenover dat Voice Bakker van Koot regelmatig door slordigheid de bal verspeelde. Havas speelde de breaks echter niet goed uit door de onervarenheid bij de snelle mensen. Over en weer werd er toch gescoord, maar de ruststand van 7-7 liet al zien dat de twee teams aan elkaar gewaagd waren, zoals er gespeeld werd.

Voice Bakker van Koot kan echter beter, maar liet dat ook in de tweede helft achterwege. Daar kwam het conditieprobleem bij. Voice Bakker van Koot nam in die tweede helft vrijwel geen initiatief meer, terwijl Havas dat meer en meer deed. In die tweede helft kon Havas daardoor echt de leiding nemen. Voice Bakker van Koot verdedigde ook nu slordig, maar vooral aanvallend liet men het afweten. Drie treffers plaatste men nog, maar daarvan kwamen er twee uit strafworpen. Havas speelde de breaks beter uit en kon daardoor de marge langzaam vergroten in een verder vrij traag duel. Uiteindelijk wonnen de Almeerders met maar liefst 16-10 en lijken de Nijkerkse kansen op de titel daarmee verkeken. Score Voice Bakker van Koot: Werner Kolb 5, Gregor Booi en Erik Schoo 2 en Dieter Bakker 1.