Kleindochters openen uitvaartcentrum in Hoevelaken

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Uitvaartcentrum 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend.

HOEVELAKEN - Na ruim twee maanden intensief verbouwen heeft Elja Uitvaartverzorging in Hoevelaken een uitvaartcentrum geopend.

In haar openingstoespraak vertelde Els van Deuren hoe het ooit begonnen is. Zij startte zo’n acht jaar geleden haar eigen onderneming Elja Uitvaartverzorging. En nu staat zij aan het begin van een nieuw tijdperk. In een eerder interview vertelde Els al: “Ik miste in Hoevelaken een uitvaartruimte waar een overledene opgebaard kan worden. Toen een tijd geleden het pand aan de Hogebrinkerweg 5 te koop stond, ben ik meteen er op afgestapt om het van binnen te bekijken.”

De opening werd verricht door de kleindochters van Els, Sanne van zes jaar en Sophie van twee jaar. Zij knipten twee witte ballonnen los die aan de deur bevestigd waren. Even later lieten zij de ballonnen los. Dit had te maken met het overlijden van de vader van Els. “Waar hij ook is, hij zou nu zeker trots op mij zijn geweest”, aldus Els in haar openingstoespraak. Aansluitend werd de sleutel omgedraaid en konden genodigden en de vele belangstellenden het nieuwe uitvaartcentrum van Hoevelaken bezichtigen.

Naast de opening van het uitvaartcentrum stonden binnen enkele stands met informatie over dienstverlening rondom stervensbegeleiding, afscheid nemen, herinneren, rouwverwerking en bijzondere vormen rondom de uitvaart. Ook Hospice Nijkerk was met informatie aanwezig. Hospice Nijkerk is een huis waar ongeneeslijk zieken met een korte levensverwachting zorg krijgen in een huislijke sfeer.

Met dit nieuwe uitvaartcentrum hoopt Els de nabestaanden nog beter van dienst te kunnen zijn, want zij wil na het overlijden van een dierbare zoveel mogelijk werkzaamheden uit handen nemen, zodat de nabestaanden alle tijd hebben om op geheel eigen wijze afscheid te nemen. Er bevinden zich in het nieuwe uitvaartcentrum twee rouwkamers die 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijk zijn. De kamers hebben een eigen stijl qua kleur, inrichting en verlichting, zijn persoonlijk van karakter, om de sfeer van een huiskamer zoveel mogelijk te benaderen. Ook een showroom met herdenkingsstenen en urnen is aanwezig. Het verbouwde uitvaartcentrum ligt beschut zodat enige privacy aanwezig is.

advertentie
advertentie