Sparta stevent af op promotie

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De spanning in de tweede klasse C lijkt weer bijna helemaal terug. Daar waar Sparta in de tweede competitiehelft nog geen punt verspeelde laat het Hoevelakense Telstar de ene na de andere steek vallen. Met nog drie wedstrijden te gaan zijn de plaatsgenoten elkaar tot op 3 punten genaderd (Telstar voert de ranglijst nog steeds aan) en het resterende programma lijkt voor de koploper minder eenvoudig dan voor de Spartanen, al is het maar omdat Telstar de weg even helemaal kwijt lijkt te zijn.

Sparta hield de punten afgelopen weekend in een matige wedstrijd eenvoudig in bezit. De voormalige hoofdklasser DKOD, tegenwoordig rode lantaarn drager in de tweede klasse, staat (ondanks hun naam: De Korf Ons Doel) bekend om het feit dat de ploeg maar heel weinig tegentreffers incasseert. De Heelsummers kregen alleen minder doelpunten tegen als Telstar, helaas weet de ploeg ook nauwelijks te scoren. Ook in het duel tegen de Nijkerkers vond DKOD maar moeizaam de korf. Halverwege het duel stond er een opmerkelijke 3-2 op het scorebord, aan het einde van het treffen was dat slechts uitgebouwd naar 7-5. Van de Grootevheen, Bonenberg, Doppenberg (allen 2x) en van Boven namen die productie voor hun rekening. Alleen toen DKOD kort voor tijd tóch nog even dicht in de buurt kwam (6-5) sloop er wat onrust in de ploeg van Jan van Essen, daarvoor (en ook daarna weer) had Sparta niets te vrezen.

Met een thuiswedstrijd tegen MIA en uitwedstrijden tegen VIKO en Viking op het programma, lijkt de Nijkerkse club op promotie af te stevenen. Van Essen: ”Die 3 punten achterstand op Telstar zijn er natuurlijk toch nog wel 3. Misschien moeten we Telstar maar gewoon die koppositie gunnen en ons zelf richten op die 2e plaats. Die geeft namelijk ook recht op een P/D wedstrijd en daar heb ik alle vertrouwen in. Eigenlijk is het heel simpel, gewoon alles blijven winnen en dan maar zien waar we op 7 juni staan”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie