Margo Bleeker wint Finale Vlaardings Tiener Songfestival

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN – Treedt Margo Bleeker in de voetsporen van Frans Bauer, Pia Douwes, Angeline van Dijk of Jody Bernal? Deze bekende artiesten wonnen ooit het Tiener Songfestival in Vlaardingen. De Hoevelakense Margo Bleeker (14) won zondag 18 mei, in een beeldschone jurk, overtuigend de achttiende finale van het Vlaardings Tiener Songfestival. Zij maakte een verpletterende indruk met haar interpretatie van het lied ‘I have nothing’ van Whitney Houston. Deze in technisch opzicht moeilijke song bracht – naast haar meegereisde fans – zelfs juryleden en de fotograaf in tranen.

Door Anneke Martini

Trotse moeder Caroline Bleeker- Blom: “Wij zaten met 24 man vooraan en bij de laatste hoge uithaal van haar lied waren wij en veel anderen ontroerd. Margo schrok en vroeg ons na afloop of er een slecht bericht was aangekomen.'Is er iets ergs gebeurd?’, vroeg zij. ‘Nee, je hebt de mensen zo ontroerd’.”

Margo Bleeker zong al toen zij drie jaar was. Op een gegeven moment vonden haar ouders dat hun dochter zanglessen moest nemen bij zangpedagoog Claudia Streza; deze Hoevelakense won ooit de Soundmix Show. Het klikte tussen de dames; Margo is Claudia’s beste leerling. Zo goed, dat er al een CD is opgenomen met zeven songs. “Tijdens de eerste lessen – ik wist toen echt nog niet dat ik goed kon zingen - begon ik met gemakkelijke, zachte liedjes en na een half jaar kon ik songs zingen die harder klinken met meer volume. Claudia heeft die techniek met mij geoefend.” Margo, in de tweede klas van het Corderius College in Amersfoort, is ambitieus, droomt van een zangcarriére en is een echt podiumbeest. “Ik ben van plan om met alle talentenjachten mee te doen, want mijn lerares vindt dat ik podiumervaring moet opdoen. Als ik 16 ben wil ze dat ik meedoe met Idols”.

Selectie

De Hoevelakense finaliste deed in februari mee aan de eerste selectie waaraan 16 jongeren, van 12 tot 18 jaar, deelnamen. De halve finale, met acht kandidaten, werd in april gehouden in het Valkenhof Theater en daarvan gingen er vier door naar 18 mei. Margo Bleeker bleek tijdens deze finale flinke concurrentie te hebben, aangezien haar grootste rivale al de nodige podiumervaring had opgedaan. Zij heeft dan ook intensief geoefend op het moeilijke nummer van Whitney Houston. Op de vraag of zij nerveus was, antwoordt Margo: “In het begin totaal niet, maar juist toen ik nog een slok water wilde drinken vanwege mijn droge keel, werd mijn naam afgeroepen voor het optreden. Dat was even schrikken. Maar het ging goed, want ik had dit lied al vaker gezongen en ze vonden dat ik hiermee de beste kans had.” Op de vraag wat haar toekomstplannen zijn, volgt een spontane reactie: “Ergens hoop ik dat ik al tijdens mijn schooltijd een platencontract zal hebben.” Maar ook: “En pas kinderen op mijn dertigste, want ik heb het veel te druk met zingen in Amerika.” In dat land zal Margo gezelschap hebben, want vriendin Sandra Vinke leeft intens met haar mee en geeft haar adviezen over haardracht en kleding. “Ze wil dolgraag mijn ‘personal coach’ worden. Dit vertelt Sandra nu al aan iedereen. Zij was ook mee naar Vlaardingen, net als Claudia Streza”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie