Europa Kinderhup zoekt gastouders

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - Ondanks de tientallen aanmeldingen van nieuwe gastouders, zoekt Europa Kinderhulp nog dringend vakantieadressen in Gelderland. De gezinssamenstelling is niet belangrijk. Europa Kinderhulp vraagt iedereen die interesse heeft, te reageren. Gezinnen met of zonder kinderen, opa’s en oma’s en alleenstaanden met of zonder kinderen; iedereen kan een gastouder zijn. Er zijn mensen nodig die liefde en geduld op kunnen brengen om een kind op te vangen.

Europa Kinderhulp organiseert al ruim veertig jaar vakanties voor kansarme kinderen die het hard nodig hebben. Ze worden door ons uitgenodigd voor enkele weken vakantieplezier. Geen dure uitjes of luxe fratsen maar gewoon een vakantieperiode waarin rust, liefde en geborgenheid centraal staat.

De vakantie staat al bijna voor de deur, als deze adressen niet op korte termijn gevonden worden, heeft dit tot gevolg dat reeds geselecteerde kinderen in de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar misschien teleurgesteld worden. Het gaat om jongens en meisjes uit diverse Europese steden, maar ook om Nederlandse kinderen, die nooit op vakantie gaan. 'Gewoon meedraaien' in een gezin, kunnen spelen met andere kinderen, zitten in de tuin of een keer zwemmen is vaak al vakantie genoeg. Natuurlijk zijn uitstapjes leuk, maar drie weken volproppen met bezoekjes aan dierentuinen en pretparken is zelfs af te raden. Het meeste genieten ze al van huiselijke gezelligheid en een beetje aandacht.

Gelukkig is voor een goede en gezellige relatie geen uitgebreide taalkennis nodig: gastouders en hun eigen kinderen vermaken zich vaak het meest met 'handen en voeten'. De band die hierdoor ontstaat, is veelal liefdevol, intens en langdurig terwijl de kinderen meerdere jaren op uitnodiging teruggevraagd kunnen worden.

Alle toekomstige gastouders krijgen eerst een intakegesprek waarbij duidelijk wordt verteld wat ze kunnen verwachten. Wanneer de gastouders door de hele procedure zijn, worden ze uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst waarop ook ervaren gastouders aanwezig zijn.

Reageer zo spoedig mogelijk, dit is de laatste kans, omdat er nog veel geregeld moet worden voordat de kinderen daadwerkelijk op de stoep staan.

De kinderen in Gelderland op vakantie komen, komen uit Nederland, Engeland, Bosnië, Berlijn, Hannover, Schneeberg, Parijs en alle grote Franse steden. De kinderen komen altijd voor drie weken in de zomervakantie.

Neem contact op met de regionale contactpersoon Dick van de Vlekkert, tel: 0578 574 209, of met het regionale secretariaat Mw. Carola Ubink, tel: 0341 – 270 582. Het informatie formulier op de site www.europakinderhulp.nl kan ook ingevuld worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie