Presentatie 'Birdpix 4' bij Roodbeen

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De presentatie van Birdpix deel vier vindt vrijdagavond 16 mei om 20.30 uur plaats bij boekhandel Roodbeen in Nijkerk. Het vierde Birdpix-fotoboek bevat een selectie van de beste foto’s die op de website www.birdpix.nl werden geplaatst, met speciale aandacht voor vogels van de Rode Lijst. Actiefoto’s, sfeervolle foto’s van vogels in het landschap, foto’s van bijzonder vogelgedrag, vogelportretten en foto’s van zeldzame vogels wisselen elkaar af, begeleid door informatieve teksten.

Daan Schoonhoven, enthousiast vogelaar en fotograaf, is initiatiefnemer. Sinds zijn jeugd is natuur een van zijn grootste passies en al snel kwam het verlangen om de waarnemingen vast te leggen. Met het aanbreken van het digitale tijdperk heeft hij zich hierop toegelegd. Vogels vormen het uitgesproken specialisme van Schoonhoven. Hoewel Daan regelmatig vanuit schuiltentjes fotografeert, heeft het zijn voorkeur om door het 'veld' te struinen en te fotograferen wat hij tegenkomt. Met zijn enthousiasme, inzet, oog voor kwaliteit en samenbindend vermogen is hij een bepalende factor in natuurfotograferend Nederland. Daan is tevens initiatiefnemer van het fotobureau www.buiten-beeld.nl.

Birdpix is een vogelfotoforum met foto’s van wilde vogels in de vrije natuur. Duizenden fotografen zijn aangesloten bij deze website. Zij plaatsen hun foto’s, becommentariëren elkaars werk en delen tips en adviezen over natuurfotografie.

Het doel van Birdpix is: fotografen een podium bieden om hun foto’s aan een breed publiek te tonen, het plezier in de hobby te delen, kennis over natuurfotografie uit te wisselen en daarmee (vogel)fotografie naar een hoger niveau te tillen.

Birdpix wil bijdragen aan verantwoorde vogelfotografie en daarmee een bijdrage leveren aan de bescherming van vogels.

Medio 2003 werd Birdpx gelanceerd door twee broers: Jan Willem en Daan Schoonhoven. Jan Willem is een ervaren bouwer van websites en Daan is enthousiast vogelaar en fotograaf.

Birdpix heeft na de verschijning van het eerste fotoboek in 2005 een onstuimige groei doorgemaakt. Met dagelijks duizenden unieke bezoekers is het een van de grootste vogelcommunity’s ter wereld.

De entree is vrij, opgave is wenselijk in verband met de organisatie. Dit kan in de boekhandel of via de mail: info@boekhandelroodbeen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie