Telstar scoort te weinig in stadsderby

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Telstar lijkt het winnen te zijn verleerd. Werd in de eerste veldhelft iedereen met ruime cijfers verslagen, nu komt de ploeg veel te weinig tot scoren. Ook tegen Sparta werd er zaterdag 10 mei maar mondjesmaat gescoord. Tot diep in de tweede helft stond het 8-6. Een blunderende scheidsrechter gooide de Nijkerkers twee doelpunten in de schoot, waarna het in de laatste minuut de overwinning binnensleepte (8-9).

De belangen voor beide ploegen waren voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk. Sparta had de punten nodig om nog enige kans te maken op promotie. Telstar heeft nog maar een paar punten nodig voor het kampioenschap. Beide ploegen startten fel op een zonovergoten Telstar-complex. Sparta opende de score met twee afstandschoten. De thuisploeg bracht de stand direct weer in evenwicht. Tot de pauze waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Om en om scorend werd er gerust bij een 5-5 stand.

De tweede helft begon Telstar uitstekend. De puntspelers kwamen veelvuldig tot schot en zo stond er al snel een 8-6 stand op de borden. De Sparta-aanval was helemaal lamgelegd. Telstar creëerde nog voldoende kansen, maar was onfortuinlijk in de afronding. Ook de inbreng van Hans Veldman bracht niet het gewenste gat van drie punten. De scheidsrechter leek toen opeens helemaal de weg kwijt. Hij schonk Sparta enkele vrije ballen en een strafworp. De gasten maakten dankbaar gebruik van de arbitrale dwalingen en brachten de stand weer in evenwicht (8-8). Het noodlot sloeg toen toe, via een afstandschotje trok Sparta de winst naar zich toe (8-9).

Er is natuurlijk nog geen man overboord, want de concurrentie blijft ook steeds morsen. Een riante voorsprong van vijf punten resteert nog. Volgende week de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat MIA. Als de productiviteit omhoog gaat, mag deze wedstrijd geen probleem zijn voor Telstar. Wint Telstar, dan kan de ploeg de week erop in eigen huis kampioen worden. Aanvang: 15:30uur.