Kunstschilder strijkt neer in Hoevelaken

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN – De van oorsprong Amersfoortse kunstschilder Norbertus heeft na enige omzwervingen zijn intrek genomen in een schitterende boerderij in het centrum van Hoevelaken. Achter de boerderij, in het oude bakhuis, heeft hij een atelier ingericht vanwaar uit hij een deel van zijn tijd werkt en waar belangstellenden welkom zijn. De kunstenaar is te vinden aan de Oosterdorpsstraat 9b (Naast hotel/restaurant De Klepperman). Het is verstandig even van tevoren te bellen naar 06-46 104 501.

De in Amersfoort geboren en getogen Norbertus blijkt als kind al uiterst creatief en valt onder docenten al op jonge leeftijd op door zijn teken- en schilderstalent. Als kunstschilder is Norbertus echter autodidact. Zijn grote voorbeelden variëren van de impressionisten tot Cobra en latere stromingen. Zijn reguliere schilderijen, giclée’s, zeefdrukken en litho’s zijn herkenbaar aan de vrolijke uitstraling en fel contrasterend gekleurde landschappen met verticale lichtbundels. Naast deze zeer herkenbare landschappen schildert hij momenteel veel uitbundige tulpenvelden. Zijn werk is inmiddels in diverse privé- en bedrijfscollecties opgenomen en hangt door geheel Europa en de in de VS.

Na eerder in Amersfoort ruim twee jaar samen met Gert van Reenen te hebben geschilderd en daarvoor in het Veluwse Garderen, is Norbertus in november vorig jaar naar Zwolle vertrokken. Daar kreeg hij van kunsthandelaar Ivo de Lange een 15de eeuws pand in de binnenstad aangeboden om te werken en te exposeren. De Lange is eigenaar van het toonaangevende 'IQ Kunstuitleen en Verkoop' en bovendien de uitvinder van Herman Brood als schilder en diverse anderen. Dat kwam voor Norbertus natuurlijk als een enorme kans en professionele erkenning. "Ik blijf een deel van mijn tijd werken in het Zwolse atelier", zegt Norbertus, "niet in de laatste plaats omdat Zwolle een enorm inspirerende omgeving is voor mijn werk. Zwolle is authentiek qua cultuur en bouw maar ook de mensen zijn dit. Recht voor zijn raap en dus oprecht maar met een goed gevoel voor humor. Dat zijn factoren die de vrolijkheid van mijn landschappen ten goede komen. De schitterende omgeving van Hoevelaken en de vriendelijke voorkomende mentaliteit (mensen groeten elkaar nog), die je alleen nog in de dorpen vindt, maakt de combinatie van de twee ateliers tot ideaal. City vs Country."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie