WhoZnext-team Nijkerk van start

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Nijkerk – Jongeren die een sportevenement willen organiseren kunnen vanaf nu de kneepjes van het vak leren via WhoZnext. De eerste vier deelneemsters hebben zich reeds aangemeld. Wie volgt?

Door Peter Kerklingh

WhoZnext is een landelijke campagne met als doel jongeren te stimuleren als vrijwilliger actief te worden binnen een vereniging, wijk of school. Als onderdeel van de campagne worden in Nederland zogenaamde WhoZnext-teams opgericht. Dit zijn groepjes jongeren die van alles en nog wat organiseren op sportgebied. Als jongeren meer invloed hebben op het sportaanbod, sluit het beter aan bij hun wensen. Daardoor is de kans op ‘afhaken’ kleiner.

WhoZnext daagt jongeren tussen 13-21 jaar uit om hun ideeën op het gebied van sport en bewegen om te zetten in daden. Ook de gemeente Nijkerk werkt mee aan deze landelijke campagne. Vanuit het BOS-project (stimulering Buurt, Onderwijs, Sport) is er een startsubsidie van 500 euro beschikbaar gesteld. Tamara Ruben, werkzaam bij de Gelderse Sport Federatie, is namens de gemeente het aanspreekpunt. In de maand april is het WhoZnext-team Nijkerk officieel gestart. Robert den Hartog is als jongerenwerker de promotor namens Chill Out en Blits.

Het team is gevormd, het convenant is officieel getekend en de eerste brainstorm heeft inmiddels plaatsgevonden. Volgens Tamara Ruben leren de jongeren tijdens de campagneteambijeenkomsten hoe ze een sportactiviteit moeten organiseren, hoe ze sponsoren moeten benaderen of hoe ze voor een activiteit een persbericht moeten schrijven. "Jongeren kunnen op allerlei manieren meepraten over, meedoen aan, begeleiden of meebeslissen over voorzieningen en activiteiten op het terrein van sport en bewegen. In Nijkerk hebben we gekozen voor het organiseren van één groot of twee kleine sportactiviteiten in een wijk. We zouden later ook kunnen overwegen om WhoZnext ook op een school of een vereniging te projecteren. We zijn best al blij met de eerste aanmeldingen, maar het zou mooi zijn wanneer er meer jongeren bij komen."

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tamara Ruben van de Gemeente Nijkerk, tel. 06-53847855 of e-mail T.ruben@nijkerk.eu.

Fotobijschrift:

Het WhoZnext-team van Nijkerk bestaat uit Tamara Ruben (geheel links), Robert den Hartog en vier jongeren: Denise, Elise, Marianne en Eline. Zij krijgen begeleiding van een medewerker van de Gelderse Sport Federatie, Miranda Wassink.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie