Extra beveiliging bedrijventerrein Arkervaart/Watergoor

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het college heeft ingestemd met maatregelen om het bedrijventerrein Arkervaart/Watergoor beter te beveiligen tegen inbraken in bedrijven en voertuigen. Het terrein wordt 's nachts en op zondag gedeeltelijk afgesloten met slagbomen. De slagbomen worden in de zomer van 2008 geplaatst.

Door de locatie bij de A28 is het bedrijventerrein een aantrekkelijke plaats voor criminelen. De voorgestelde maatregelen zijn tot stand gekomen in overleg met de stichting Collectieve Beveiliging Arkervaart, brandweer en politie. Ook omwonenden en ondernemers van het bedrijventerrein zijn hierbij betrokken.

De maatregelen worden in twee fasen uitgevoerd. Allereerst worden slagbomen geplaatst om het autoverkeer vanaf de toegangswegen te beperken. Er komen slagbomen op de Gildenstraat, Gezellenstraat, Patroonstraat, Galvanistraat, Edisonstraat, Melkrijder en Tabaksplanter. De slagbomen zijn door de week tussen 21.00 en 06.00 uur gesloten en in het weekend van zaterdag 18.00 uur tot maandagochtend 04.00 uur.

De tweede fase omvat het plaatsen van camera's op de overige toegangswegen ten noorden van de Ambachtstraat. Het moment waarop de camera's worden aangebracht, moet nog worden bepaald. Het beveiligingsbedrijf dat de stichting al sinds enige tijd heeft ingeschakeld, zal op het terrein blijven surveilleren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie