Stoomgemaal Nijkerk onder stoom tijdens nationale Molen- en Gemalendag

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het cultuurhistorische monument stoomgemaal Hertog Reijnout is op maandag 12 mei onder stoom. Bezoekers kunnen van 10.00 - 17.00 uur terecht in bezoekerscentrum Arkemheen aan de Zeedijk 6 te Nijkerk. Toegangsprijs voor volwassenen 3,50 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 1,75 euro.

Er is een molenspeurtocht, molenspel, schilderen van molen of gemaal voor jong en oud. Van 13.00 - 16.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken. In de kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum Arkemheen te bewonderen met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Op zolder vindt men schitterende foto’s van Jaap van Atten ‘Meanderen door de polder’. De fotograaf is zelf aanwezig en toont op verzoek de DVD 'Meanderen door de polder' met muziek.

Het vier kilometer verderop gelegen Putterstoomgemaal is ook onder stoom. Hier kan men een foto-expositie van de Nijkerkse Hanneke Altena bewonderen.

Voor de fietsers is de fietsroute ‘Molens en gemaal in Nijkerk, vroeger en nu’ van 27 km voor een euro te koop. Deze is ook te verkrijgen bij de VVV Nijkerk.

Voor informatie: 033- 2457757 of www.stoomgemaalnijkerk.nl

Het Putterstoomgemaal is gratis te bezoeken, maar een bijdrage wordt erg op prijs gesteld zie www.putterstoomgemaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie