Hoevelakense boekhandel viert 25-jarig bestaan

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Meer dan honderd bezoekers waren op de opera “Giulio Cesare” van Händel, gebracht op groot scherm in centrum de Haen, afgekomen.

De Hoevelakense Boekhandel had het 25-jarig bestaan gekoppeld aan de op 24 april gestarte Week van de Klassieken die landelijk, onder auspiciën van uitgeverij Athenaeum, is gehouden. Boekhandelaar Emile van Lent verzorgde de uitleg en toonde hoogtepunten uit dit zeer bijzonder vrolijke maar ook serieuze werk van de wereldberoemde componist. Na afloop bleken de zeer enthousiaste reacties voldoende voor de toezegging dat er in de toekomst vaker iets dergelijks zal worden gepresenteerd.

Kunstminnend Hoevelaken

Tijdens de dit jaar voor het eerst gehouden Kunstbeurs in het gebouw van Intres werd al duidelijk dat er in Hoevelaken een grote groep in kunst en cultuur geïnteresseerde personen bestaat. Ook met deze opera-uitvoering, waarin meerdere kunsten samen kwamen, werd die belangstelling bevestigd. En zo kende de “Week van de Klassieken” een wel heel bijzondere opening, die dan ook extra werd vermeld op de website van Uitgeverij Athenaeum. Het motto: Lectori Salutem, lessen in beschaving, werd in de persoon van Julius Caesar prachtig in beeld gebracht. Allengs bleek dat deze eerste keizer van het Romeinse Wereldrijk weliswaar enige beschaving probeerde te brengen maar deze duidelijk zelf ook behoefde. In een wervelende operashow trok Cleopatra alle aandacht en wond zij de Romein om haar vingers zodat hij zijn eigen veiligheid en waardigheid danig op de proef stelde. Toen aan het slot van de avond de bruiloft van Julius Caesar en Cleopatra op het scherm aanving, werden voor alle aanwezigen in De Haen dienbladen met glazen champagne binnengebracht en werd er spontaan een 'lang zal hij leven' aangeheven voor Emile van Lent, die die dag ook jarig was.

Al met al een zeer geslaagd evenement waarmee Hoevelaken, vlak na de succesvolle Collage Beurs, wederom op de kaart is gezet. Het is te hopen dat B&W van onze gemeente dergelijke bijzondere cultuuruitingen ook in concreto zal weten te waarderen. Laten we daarom hopen dat er voor Collage spoedig een definitief onderkomen zal worden gearrangeerd.

advertentie
advertentie