Parkeren centrum nader onderzocht

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Wethouder Renger Walet stelde dat hij het rapport nog niet officieel heeft ontvagen met een verzoek om te reageren. Wel is het rapport al bekeken. Het gemeentebestuur heeft een drietal vragen over dit rapport. Walet: ,,Waarom is er geen rekening gehouden met parkeren op het maaiveld? Dat is wel in het plan opgenomen. Een tweede vraag is waarom er geen rekening is gehouden met parkeermogeijkheden in de directe omgeving bij het bepalen van de bezettingsgraad. Ik denk dan aan het Gele Weiland of andere mogelijkheden in de directe omgeving. Die hebben geen 100 procent bezettingsgraad. Daar willen we ook op reageren. In de derde plaats is ook de IOV aangehaald in het onderzoek. DHV gaat ervan uit dat er in 2020 51.000 inwoners in Nijkerk zullen zijn. Dat zal niet gebeuren. Er is wel planologische ruimte voor 51.000 inwoners als alle zoeklocaties worden benut. De verwachting is dat in het huidige tempo dat aantal inwoners pas wordt bereikt in 2043.”

NIJKERK - De gemeente heeft nog geen officiële reactie op het rapport van DHV dat in opdracht an De Nijkerkse Ondernemersvereniging is gemaakt over het parkeren bij de Oosterpoort. Volgens DHV is er een tekort van 80 tot 120 parkeerplaatsen.

Volgens projectleider Kortlever kunnen bezoekers van de toekomstige supermarkt in de parkeergarage parkeren. Overige bezoekers van het centrum kunnen op andere locaties parkeren, zoals het Gele Weiland. ,,Bij de plannen worden de parkeerproblemen van de binnenstad niet in het Oosterpoortgebied opgelost. Zeker niet in die parkeergarage.”

Volgens Walet wordt ook het parkeerregiem voor de gehele binnenstad een belangrijk onderwerp. Hij wil het rapport zorgvuldig bekijken en er mogelijkheden uithalen voor het parkeren in de binnenstad. ,,De ondernemers hebben zorg over het parkeren in de binnenstad. Daar zullen we serieus op ingaan. Het is een waardevolle aanvulling, waar de gemeente gebruik van kan maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie