Hart voor Nijkerk wil huisnummerpaaltjes in buitengebied

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Hart voor Nijkerk wil alle bewoners van het buitengebied van de gemeente Nijkerk voorzien van huisnummerbordjes, zodat de woningen vanaf de straat beter herkenbaar zijn. Vooral ’s avonds kan dat van levensbelang zijn.

Het buitengebied van Nijkerk is erg uitgestrekt. Woningen staan ver uit elkaar en hebben vaak lange opritten. De huisnummers zijn daardoor niet altijd even goed te vinden of af te lezen. Dit probleem speelt al overdag, maar in het donker of met dichte mist is het helemaal moeilijk om het juiste adres te vinden. Voor bezorgers zijn de zoektochten lastig en tijdrovend. Maar voor hulpdiensten, zoals een ambulance, kan het in noodsituaties van levensbelang zijn dat zij zo snel mogelijk bij de betreffende woning arriveren. Ook wordt de aanrijtijd - binnen vijftien minuten na melding ter plaatse - geregeld niet gehaald. Hart voor Nijkerk ziet de beter zichtbare huisnummering als een eenvoudige maatregel die misschien levens kan redden en zware schade kan voorkomen.

De huisnummerbordjes worden aan weerszijden van een paal/plank aangebracht, zodat zij voor het verkeer uit beide richtingen goed zichtbaar zijn en beschenen kunnen worden door koplamplicht. In de gemeenten Putten en Barneveld worden de paaltjes inmiddels met groot succes toegepast. Het bedrijf Terra Terreintechniek uit Odoornerveen kan de paaltjes leveren voor ongeveer 16 euro per exemplaar. Waarschijnlijk worden het zwarte bordjes met witte cijfers. De kunststof paaltjes zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie