Geef je nu op voor de cursus zelfverdediging

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Vanuit het BOS-project van de gemeente Nijkerk wordt een cursus zelfverdediging gestart in samenwerking met het jeugd- en jongerenwerk Chill Out Nijkerk en Stand Strong Selfdefence. Tijdens de cursus leren de deelnemers door middel van veel verschillende bevrijdingstechnieken, stoten, trappen zich uit realistische situaties te redden. Ook is houding een belangrijk onderdeel van de lessen; jezelf sterk presenteren, uitstraling en je hierdoor zelfverzekerder voelen.

De kern van de zelfverdediginglessen is het beseffen dat je jezelf kunt verdedigen onder omstandigheden die voor jou angstig en bedreigend zijn. Door dit besef zal je gevoel van angst en stress drastisch dalen, waardoor je in bedreigende situaties veel sterker in je schoenen staat. Het gaat hierbij niet om kracht maar juist vooral om het gebruik van de hersens. De technieken die worden aangeleerd zijn effectief, eenvoudig en gemakkelijk aan te leren en kunnen onder extreme stresssituaties toegepast worden. Alle technieken gaan uit van een tegenstander die groter en sterker is dan jijzelf en zijn qua effectiviteit en realiteit bewezen op straat.

De cursus is bedoeld voor jongens en meiden uit de Gemeente Nijkerk van 11 t/m 19 jaar en bestaat uit acht lessen.

De lessen vinden plaats op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur in de gymzaal van de Oranje Nassauschool in Nijkerk en start aanstaande woensdag 14 mei. De cursus wordt afgesloten met een examen en het uitreiken van een certificaat.

Bij een minimum van acht deelnemers kan de cursus van start gaan. Bij teveel deelname zal de volgorde van inschrijving bepalend zijn. De kosten zijn 25 euro per persoon en moet op de eerste cursusdag betaald worden.

Aanmelden kan via de BOS-coördinator van de Gemeente Nijkerk, Tamara Ruben, via 06-53847855 of via de email: t.ruben@nijkerk.eu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie