Proef Hoevelaken: Internationale menukaart

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De deelnemers van Proef Hoevelaken hebben een zeer gevarieerde en met name internationale menukaart samengesteld voor dit tweede culinaire festival dat op Koninginnedag vanaf 14.00 uur van start gaat op het Manifestatieveld van Hoevelaken. Zo staan Japan, Spanje, Griekenland, Amerika, België, de Antillen, Indonesië, Italië en Turkije gezamenlijk op de gevarieerde kaart. Maar ook Nederlandse lekkernijen als Zeeuwse oesters, broodjes beenham en paling, aspergesoep, spare ribs, pannenkoeken en boeren roomijs worden er geserveerd.

Ooit een broodje gerookte haaienbuikjes geproefd? Op Koninginnedag kan dat voor zes ‘Wilhelmientjes’, het betaalmiddel ter waarde van € 0,50 voor deze Oranje feestdag. Net als de eerste uitvoering in 2007 is het uitgangspunt: “Kleine, lekkere gerechtjes voor kleine prijsjes”.

Burgemeester Gerard Renkema opende in 2007 Proef Hoevelaken met het mixen van een kindercocktail bij Baloe. Dit jaar moet hij op de Salsa dansvloer, als beloning ontvangt hij een tropische cocktail van de fam. Koeiman.

advertentie
advertentie