Alles over en voor vijvers

16 april 2008 om 00:00 Nieuws

Schipper gaat verder: ,,Of het nu een kleine of grote vijver is, we kunnen alle filtersystemen plaatsen.”

HOEVELAKEN - In Tuincentrum Hoevelaken aan de Koninginneweg bevindt zich sinds kort een grote vijverafdeling met alles wat u nodig heeft voor een goede vijver. Alles is aanwezig om u te voorzien van advies over vijvers, professionele filtersystemen en koudwatervissen. In een gesprek met Jaap Schipper en Sebastiaan Grevengoed komt naar voren dat er nog heel wat bij komt kijken om een goede vijver te beginnen. Jaap Schipper: ,,De specialisten op dit gebied zijn Sebastiaan Grevengoed en Dirk Schaap.’’

door Maureen van Goethem

Op dit moment is er een grote verscheidenheid aan filtersystemen verkrijgbaar, werkend op verschillende principes en in diverse uitvoeringen. ,,Wij kunnen uitleg geven over de eigenschappen van Nieuwe vijverafdeling bij Tuincentrum Hoevelakende diverse systemen. Op deze systemen geven wij vijf jaar garantie.” De keuze van een filtersysteem wordt bepaald door diverse factoren zoals afmeting, onderhoud, bedieningsgemak, energieverbruik, persoonlijke voorkeur en budget. Filtersystemen worden op de vijver aangepast, zodat de capaciteit toereikend is.

De vijver moet functioneel zijn maar moet ook zodanig zijn ontworpen dat deze voldoet aan persoonlijke eisen en wensen. Tuincentrum Hoevelaken kan behulpzaam zijn bij het ontwerpen en kan de vijveraanleg uitvoeren. De aanleg kan geheel of indien gewenst gedeeltelijk door hun worden uitgevoerd. Het is wel belangrijk dat alles in onderling overleg wordt uitgevoerd zodat het eindresultaat overeind blijft. Een goed ontworpen vijver is ook de basis voor het houden van koi en andere koudwatervissen. Sebastiaan gaat verder. ,,Wij geven op onze kwaliteitsvissen garantie, mits de mensen doen wat hoort. De voeding is, behalve het leefklimaat in de vijver, erg belangrijk. Vissen hebben een voedingspatroon, op het moment dat je ’s winters te veel voer geeft, blijft het voer in de vis zitten en dan heb je in het voorjaar dode vissen. ’s Winters zijn de vissen een beetje in ruste. Maar, de mensen kunnen met zieke vissen bij mij komen om ze te laten onderzoeken. Er wordt dan voorzichtig slijm achter de kieuw van de vis gehaald, dit monster gaat onder de microscoop en aan de hand van het resultaat kan er medicatie worden meegegeven. Als alle informatie klopt, zoals de hoeveelheid inhoud van de vijver, dan is de vis snel beter. De medicatie wordt ook daarop aangepast.”

Tijdens de vijver informatiedagen zijn de vele mogelijkheden te zien. Op deze dagen kan men ook gratis het vijverwater laten testen. De eerstvolgende dag is op zaterdag 26 april.

Tuincentrum Hoevelaken, Koninginneweg 103 in Hoevelaken. Tel. 033-2536818. www.tuincentrumhoevelaken.nl.

advertentie
advertentie