Sparta Tennis viert vierde lustrum

9 april 2008 om 00:00 Nieuws

Nieuwe leden

Club nodigt Nijkerkers uit voor open dag NIJKERK - Tennis Vereniging TV Sparta viert dit jaar haar 4e lustrum. Opgericht in 1988, heeft de vereniging de afgelopen 20 jaar in een grote tennisbehoefte kunnen voorzien. Het jonge broertje van de 100-jarige stadgenoot NTC is destijds opgericht omdat er bij die vereniging in de tachtiger jaren een enorme wachtlijst bestond. De al bij leven legendarische Piet Catsburg heeft toen samen met een aantal vrienden TV Sparta opgericht. Het vereningsgebouw, gelegen aan de Watergoorweg, draagt de naam “De Catsburgt”.

In het kader van het 4e lustrum nodigt TV Sparta op vrijdagavond 18 april alle Nijkerkers uit, jong en oud, die graag kennis willen maken met de tennissport of overwegen bij TV Sparta lid te worden.

“Hoewel we in de afgelopen jaren zeker niet te klagen hebben gehad over het aantal leden, kunnen we momenteel best wat vers bloed gebruiken”, zegt Sibert van Leeuwen, secretaris van TV Sparta.

“We beschikken over een schitterend park met 8 kunstgrasbanen waar 365 dagen per jaar op gespeeld kan worden. Met momenteel 540 senioren en 80 jeugdleden zitten we echter ruim beneden de norm van de KNLTB, die stelt dat 80 senioren leden per baan een gezond uitgangspunt is”.

Nieuw gebouw

“We hebben in 2000 de beschikking gekregen over een schitterend nieuw verenigingsgebouw met een panoramisch uitzicht over het gehele park. Op het half overdekte terras is het in de zomermaanden een waar genoegen om naar de aktiviteiten op de banen te kijken.

Sinds januari 2007 hebben we Gino Bloemendal en Maaike Westeneng van Tennis School Bloemendal aangetrokken om de lessen en trainingen bij TV Sparta te verzorgen. We delen Gino en Maaike met NTC en je kunt vooral bij de jeugd zien dat het niveau stukje bij beetje vooruitgaat. De jeugd gaat in 2008 na afwezigheid van een aantal jaren weer competitie spelen, iets waar wij als bestuur bijzonder verguld mee zijn”.

Nijkerks kampioenschap

De tennisvereniging is een aantal jaren geleden initiator geweest van het jaarlijks in oktober gespeelde Open Nijkerks Kampioenschap, waar inwoners van de gemeente Nijkerk én leden van NTC, TV Weldam uit Hoevelaken en TV Sparta aan deelnemen. “Een groot succes, en niet meer weg te denken van de tenniskalender”, aldus van Leeuwen. Verder staat het “De Drie Poorten Voorjaars Toernooi” stevig op de aktiviteiten kalender. “Dan wordt onder soms barre omstandigheden in februari een toernooi afgewerkt, maar ieder jaar komen mensen van heinde en verre hun eerste buitenballetje slaan. De complimenten voor de organisatie van dat toernooi zijn legio”.

Open dag

Ook voor sporters die nog nooit getennist hebben houdt TV Sparta op vrijdagavond 18 april vanaf 7 uur ’s avonds Open Huis. “We hopen echt dat veel mensen een kijkje komen nemen” aldus van Leeuwen. “Specifieke Tenniskleding is voor die avond absoluut niet noodzakelijk, maar tennisschoenen of minimaal gymschoenen zijn uiteraard onmisbaar. Wij zorgen ervoor dat er leden van TV Sparta aanwezig zijn om met wie dat wil een balletje te slaan. De vereniging leent rackets en ballen uit. Ook Tennis School Bloemendal zal aanwezig zijn en zij zal voor de liefhebbers een gratis proefles verzorgen. Indien men vervolgens enthousiast is geraakt, kunnen door senioren 5 lessen voor € 25,00 genomen worden en dat bedrag wordt vervolgens in mindering gebracht op de jaar contributie, mocht men besluiten om lid te worden van TV Sparta”.

“Het mooie van tennis is, is dat er op alle niveau’s en van zeer jong tot op hoge leeftijd aan deelgenomen kan worden” besluit van Leeuwen. “Het is schitterend om op één sportpark kinderen van 5 jaar bezig te zien tussen mensen die de leeftijd van 70 of zelfs 75 ruim gepasseerd zijn. En voor € 131,00 per jaar een heel jaar tennissen mag geen drempel zijn”.

TV Sparta is gehuisvest aan de Watergoorweg, tel. 033-2451749 of 06-51820042.

Website van TV Sparta www.tvsparta.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie