Boerenmaandag met koeien in de wei

2 april 2008 om 00:00 Nieuws

Er zal weer veel te zien zijn: naast de landbouwmechanisatieshow zijn er diverse oude ambachten als schapen scheren, zeis haren, manden vlechten. Er is een hoefsmid, de stoomlocomobiel staat er en ook het boelhuys en de rommelmarkt zijn er weer. En natuurlijk is er ook weer de fokveekeuring. De CPJ komt met Schijt Je Rijk waarbij een koe zijn vlaai moet laten vallen op een terrein die in diverse vakken is onderverdeeld. Dan hebben zij ook nog een boerderij-achtergevel verkiezing, gewicht van de stier schatten en spijkerslaan. Er is ook weer een rit van oude tractors die voor en na de rit zijn te bewonderen op het parkeerterrein aan de Koetsendijk.

NIJKERK -Nog enkele weken en het is 21 april: Boerenmaandag, dit keer met als thema: “Koe in de wei, iedereen blij” De opening zal worden verricht door wethouder Henk Lambooij. Uiteraard zal de tocht van de genodigden van het Stadhuis naar het Plein weer geschieden op een, door de CPJ ludiek versierde wagen.

Voor de inwendige mens kan men terecht bij de kraam van Passage Bloesem waar men tevens kan uitrusten op het terras die zij er bij hebben.

Optredens worden verzorgd door smartlappenkoor “Gedeelde Smart” uit Amersfoort, de Puttensche Boerendansers, Dutchy Milkshake die al spelend en zingend door de straten gaat en Gert van den Heuvel met zijn draaiorgeltje.

Een paardentram verzorgt rondritten voor de bewoners van Verpleeg- en Verzorgingshuizen. Verder is er door de hele stad braderie, kunnen de kinderen terecht bij de schminkstand van Vakantiespektakel en bij de diverse attracties die her en der staan opgesteld.

Het geluid wordt verzorgd door Radio N, de Nijkerkse omroep en als omroeper is Arjan van de Haar in de weer.

advertentie
advertentie