3.400 handtekeningen binnen

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Vorige week donderdag boden beide meiden na vijf dagen actie voeren al 1.400 handtekeningen aan aan fractievoorzitter van het CDA, Hugo Doornhof, tijdens Het Beraad, het openbare overleg van de fracties over de agenda van de gemeenteraad. Inmiddels heeft de actie 2.000 handtekeningen extra opgeleverd. De poll op de website van deze krant toonde gisteravond steun voor de actie. Van de stemmers vindt 87,4% dat er extra geld in het zwembad moet worden gestoken.

Actie voor Bad Bloemendal succes NIJKERK - De jeugdige en fanatieke zwemsters Milou Schraverus en Nynke Catsburg hebben in nog geen twee weken tijd 3.400 handtekeningen verzameld van mensen die allemaal willen dat het buitenbad van zwembad Bloemendal de komende zomer toch open gaat. Zij waren geschrokken van het bericht dat het buitenbad komende zomer niet open gaat. Beiden besloten in actie te komen en gingen handtekeningen verzamelen. Het succes van deze actie had hen verbaasd. Milou: ,,We zijn gewoon begonnen en het liep hartstikke goed. “

door Henk Brinkman

Van kastje naar de muur

In eerste instantie boden Milou en Nynke het resultaat van hun actie aan het zwembadbestuur aan. Dat verwees hen echter door naar het gemeentebestuur. Maar ook wethouder Theo Manten wilde de handtekeningen niet in ontvangst nemen. Volgens hem was het zwembadbestuur verantwoordelijk en niet het college van B&W. Toen wendden de actievoerders zich maar tot de partijen in de gemeenteraad. Hugo Doornhof nam als vice-voorzitter van de gemeenteraad de handtekeningen donderdag in ontvangst. Hij sprak zijn waardering uit voor het initiatief van Milou en Nynke en stelde dat de argumenten die beide meisjes naar voren brachten, door de gemeenteraad zouden worden meegewogen.

Beide meiden vroegen zich af of er echt geen geld meer over was. ,,Voor de nieuwe sporthal was toch ook veel geld nodig?” Zij wezen erop dat bewegen gezond is voor iedereen. Milou:,,Evenementen als de Nationale Zwemvierdaagse en de Flitstriathlon kunnen dan ook niet doorgaan. En als er van de zomer veel tropisch warme dagen komen zullen politici zich schamen tegenover alle kinderen in de stad.”

Bodem in zicht

De raadsfracties gingen daarna in gesprek met het bestuur van het zwembad over de financiële problemen van Bad Bloemendal. Daarbij benadrukte de penningmeester van het zwembad, Bertus Rakhorst, dat deze actie bittere noodzaak is en aanvullende bezuinigingsmaatregelen nodig zijn om een faillissement van het zwembad te voorkomen. ,,Dit is geen politiek signaal. De bodem van de schatkist is in zicht.”

Verschillende politieke partijen uit de raad willen het onderwerp donderdagavond in de raadsvergadering aan de orde stellen. Dan krijgen Milou en Nynke ook de gelegenheid om vooraf het resultaat van hun actie aan de raad aan te bieden. Op dit moment ligt er nog geen voorstel van het college om de problematiek aan te pakken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie