Twee- wielers Geurts

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Omdat er geen opvolging was heeft Gerrit Flier lang moeten nadenken of hij de zaak wel zou verkopen. Maar omdat hij weet dat de zaak op dezelfde service gerichte manier door zal gaan, weliswaar onder een andere naam, was de beslissing helder.

NIJKERK - Het is ruim een jaar geleden dat Harry Geurts Tweewielers zijn deuren sloot. Hij had bijna tien jaar in het centrum van Hoevelaken zijn winkel gehad. Vanaf 2007 werkte hij in de Verkoop binnendienst bij een bedrijf in Barneveld maar dat was het eigenlijk niet. Op een regenachtige vrijdagavond stond Harrie bij Gerrit Flier op de stoep om een kopje koffie te drinken. Harry: ,,Hij zag me binnenkomen en hij wist genoeg.”

door Maureen van Goethem

,,Er zal voorlopig in dezelfde structuur gewerkt worden. Het is te kort dag om grote verbouwingen voor het nieuwe fietsseizoen af te ronden. Wel gaan we de buitenkant een frisse uitstraling geven,” zegt Harry.

,,Het mooie is dat er hier een grote werkplaats is, we hebben voldoende ruimte om tweedehands fietsen (in alle prijsklassen) overdekt te plaatsen en bestaat de mogelijkheid om uit te breiden. Dat was in Hoevelaken niet zo,” vertelt een enthousiaste Harry.

De merken die Harry Geurts gaat verkopen zijn in ieder geval nog Batavus, RHI (toerfietsen), Puch, Redline BMX en als primeur in Nijkerk is de Giant straks verkrijgbaar.

Nog steeds in opkomst zijn de elektrische fietsen. Harry: ,,Daarin gaan we ons specialiseren. We hebben ook een bus aangeschaft om deze fietsen op te halen als ze gerepareerd moeten worden en daarna weer terug te brengen naar de klant.”

Harry zal samen met zijn vrouw Monique de zaak runnen, Harry in de winkel en Monique zal meer op de achtergrond met de inkoop en administratie bezig zijn.

Ben de Ruiter, die nu anderhalf jaar in dienst is bij Flier Tweewielers als monteur en verkoper, blijft in dienst bij Harry Geurts Tweewielers. Hij is inmiddels een bekend gezicht, beschikt over de juiste papieren en is al langer werkzaam in de tweewielers, kortom een vakbekwaam fietstechnicus.

Met ingang van 1 april (geen grap) zal de overname een feit zijn. Gerrit Flier zal de komende tijd Harry wel bijstaan in de zaak. ,,Het zal waarschijnlijk toch een beetje moeilijk zijn om afscheid te nemen,” vertelt Gerrit, “maar ik blijf in de buurt.”

Plannen in de richting van uitbreiding zijn er op dit moment wel, maar daar is het te vroeg voor. ,,Eerst maar eens van start gaan, feeling er voor krijgen, dan komt het vanzelf wel,” aldus Harry Geurts.

Harry Geurts Tweewielers, Vrijheidslaan 2, Nijkerk. Telefoon: 033-2451427.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie