SP-vragen over verdwijnen stacaravans

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

De ‘bewoners’ van deze familiecamping vormen een hecht sociaal verband en hebben niet één, twee, drie een betaalbaar alternatief voor hun huidige manier van recreëren. Bovendien zijn er aanwijzingen dat er helemaal geen markt is voor nog meer recreatiebungalows- en appartementen.

NIJKERK- SP Statenlid, Eric van Kaathoven, heeft aan de provincie Gelderland vragen gesteld over de plannen van het RGV om op Camping Nieuw Hulckesteijn te Nijkerk de bestaande stacaravans te vervangen door recreatiewoningen.

Eerder deze week was er een druk bezochte informatiebijeenkomst van het RGV die vooral veel vragen open liet. De SP heeft aan de provincie Gelderland de volgende schriftelijke vragen gesteld:

1. Bent u op de hoogte van de plannen van het RGV met betrekking tot Camping Nieuw Hulckesteijn te Nijkerk? 2 Welke procedures lopen er of staan op de rol? 3 Heeft de provincie Gelderland hier enige betrokkenheid? Zo ja, welke? 4. Wat is uw oordeel over deze plannen gezien het heersende beleid in Gelderland op het gebied van recreatie en natuur? 5 Zijn er mogelijkheden voor de provincie Gelderland om de plannen tegen te houden of terug te draaien? 6. Bent u bereid om een actieve rol te spelen in deze kwestie en daarbij de belangen van de bestaande recreanten (de huidige campingbewoners) een belangrijke rol te laten spelen? 7. Bent u bekend met vergelijkbare gevallen elders op de Veluwe of elders in Gelderland waar campings geheel of gedeeltelijk dreigen te verdwijnen voor recreatiewoningen? Zo ja, welke? 8. Bent u het met de SP eens dat het onwenselijk is als de mogelijkheden voor recreatie voor mensen met een gering inkomen op de Veluwe en in Gelderland verminderen door dit soort ontwikkelingen? 9. Hoe verhoudt zich het bouwen van nieuwe recreatiewoningen met uw beleid ten aanzien van permanente bewoning van recreatiewoningen?

advertentie
advertentie