NSC wil terug naar Portugal

19 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Teksten: Balt Gmelig

ALBUFEIRA (PORTUGAL) - De G-voetballers van NSC hebben hun eerste deelname aan het G-Algarve toernooi met een prijs kunnen afsluiten. De Nijkerkers legden zaterdag in het Municipal stadion te Albufeira beslag op de vierde plaats. De beloning was een fraaie beker.

Foto’s: Rijk van Hussel

Met de vierde plek toonde Rijk van Hussel, samen met zijn vrouw Pea verantwoordelijk voor de begeleiding van de vier mannen en één vrouw tellende NSC-afvaardiging, zich niet ontevreden. ,,Voordat wij aan het toernooi begonnen, was ik ook met een vierde plaats tevreden geweest. Het gaat ons meer om het spelletje en niet zozeer om de prijzen.”

Met te weinig spelers was NSC vorige week donderdag naar de Algarve afgereisd voor de vier dagen durende trip. Daarom moest de teamleiding een beroep doen op andere clubs om goed voor de dag te kunnen komen. Zeewolde, voor de tweede keer deelnemer in Albufeira, vond het niet erg om spelers aan NSC af te staan.

NSC ging in het grote stadion van derdedivisionist Imortal DC prima van start. De ploeg was in de openingswedstrijd van het jaarlijkse toernooi te sterk voor het Amersfoortse CJVV (4-1). Het tweede duel van de Nijkerkers was een ander verhaal. Tegen Guia gingen zij duidelijk de boot in (0-9), een uitslag die meteen vraagtekens opriep bij de organisatie. Guia bleek geen spelers met een beperking te hebben opgesteld. De Portugezen mochten het toernooi wel vervolgen maar zij kwamen niet meer in aanmerking voor de prijzen.

De derde ontmoeting van NSC verliep ook minder goed. De vertegenwoordigers van Apexa waren te sterk (1-5) voor de Nijkerkers die zich daarna prima herstelden. Met grote cijfers (6-1) werd Woudenberg aan de zegekar gebonden. De vierde wedstrijd van NSC moest uitwijzen of de ploeg de finale zou bereiken. Dat lukte niet omdat NSC voor dat treffen geen beroep kon doen op spelers van Zeewolde, de tegenstander in die laatste wedstrijd van de voorronden.

De Nijkerkers boden Zeewolde niettemin goed partij maar zij verloren de tien minuten durende partij wel met 3-4.

Wat restte voor NSC, was een duel om de derde en vierde plaats. Die wedstrijd werd gelijktijdig met de finale afgewerkt waardoor NSC opnieuw geen spelers van finalist Zeewolde kon inzetten maar wel van andere clubs. Zonder de eerder geleende spelers van Zeewolde was NSC geen partij voor CJVV. De Amersfoorters waren in de kleine finale duidelijk een maatje te groot (8-0) voor NSC. Winnaar van het toernooi werd Zeewolde. De ploeg rekende in de finale af met Apexa: 4-1. De einduitslag was als volgt: 1. Zeewolde, 2. Apexa, 3. CJVV, 4. NSC, 5. Woudenberg, 6. Guia.

In het stadion van derde divisionist Imortal DC werd zaterdag ook een jeugdtoernooi voor spelers met een beperking afgewerkt. De uitslag daarvan was: 1. Guia, 2. Soest, 3. Zeewolde, 4. Apexa.

ALBUFEIRA (PORTUGAL) - NSC en Woudenberg waren afgelopen weekend voor de eerste keer van de partij op het snel groeiende G-Algarve toernooi in Albufeira. En wat NSC betreft, zal het niet bij die ene keer blijven. De Nijkerkers kondigden meteen na het jaarlijkse toernooi al aan terug te willen komen.

door Balt Gmelig

,,Maar dan willen wij wel met een volledig team aantreden”, laat Rijk van Hussel in hotel California weten. ,,We hadden nu te weinig spelers en moesten voor alle wedstrijden voetballers van andere clubs lenen”.

De 51-jarige penningmeester in het jeugdbestuur van NSC is tevreden over het optreden van de vier mannen (Rob Bosscher, Ronald Schipper, Gido en Richard van ‘t Klaphek) en één vrouw (Annemiek Buitink) in Albufeira. “Voor ons is alles probleemloos verlopen. De ploeg heeft zich goed gedragen en ook veel plezier gehad. Wij zijn ook heel enthousiast en hebben hele fijne dagen gehad. Ik was hier ook nog nooit geweest”.

Pas sinds een jaar of vier kunnen voetballers met een beperking zich als lid van NSC aanmelden. ,,Wij hebben nu zo’n twintig G-spelers, tien senioren en tien junioren”. Die zorgden door hun reis naar de Algarve wel voor een primeur binnen de vereniging. ,,Voor het eerst in de 75-jarige geschiedenis van de club heeft een team van NSC aan een toernooi in het buitenland deelgenomen, voorzover ik weet. Het was voor iedereen ook de eerste keer dat ze in een vliegtuig zaten. Het was een hele belevenis voor ze”.

Dankzij een sponsor konden de kosten voor de deelnemers beperkt blijven. ,,De eigen bijdrage was 200 euro voor de hele trip. De sponsor heeft ons goed op weg geholpen. Ook vanuit de club hebben wij alle medewerking gekregen. Binnen een week was alles ook rond”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie