Natte droom

12 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Nog geen twee weken geleden sprak wethouder Theo Manten tijdens zijn niet altijd even logisch te volgen speech (heeft hij geen ghostwriter dan?) ter gelegenheid van de opening van Sporthal Corlaer over zijn droom.

He had a dream!

Hij droomde met zijn toehoorders vooruit naar 2013 en stelde daarbij ambitieuze sportdoelen. “Maak je dromen waar”, zo besloot hij. Een paar dagen later werd pijnlijk duidelijk dat sportwethouder Manten waarschijnlijk een natte droom heeft gehad. Het buitenbad van Bad Bloemendal gaat deze zomer niet open. Of dat een forse streep door de Olympische dromen van Manten (Partij Nijkerk) is, dat maakt mij niet zoveel uit, het buitenbad van Bad Bloemendal dicht in de zomermaanden is echter een regelrechte blamage voor de door Manten gedroomde sportstad Niekark. Er zijn wethouders voor minder kopje onder gegaan! Als we de berichten in de media mogen geloven is er gelukkig geen sprake van animositeit tussen het zwembadbestuur en het gemeentebestuur. Al vindt Manten wel dat de exploiterende instantie eerst maar eens zou moeten kijken naar het aantal (dure) managers dat zij in dienst heeft. Nou, met zo’n opmerking maak je vrienden. Dat kan een zeehond aanvoelen. Een manager minder, een wethouder minder, een griffier minder, een ambtenaar minder, jeetjemina, we houden straks nog geld over in Niekark.

Bad Bloemendal is in Niekark al jarenlang een drenkeling die maar met moeite boven water gehouden kan worden. Forse financiële injecties van gemeentezijde zijn structureel noodzakelijk om geen schipbreuk te lijden. Daarin is Niekark in Nederland echt geen uitzondering. De zwembadproblematiek in den lande is enorm en in menige gemeente is het zwembad een steeds weerkerend agendapunt tijdens de vergaderingen.

De enorme kosten die met de exploitatie van een binnen- en buitenbad gepaard gaan zal ik zeker niet ontkennen. Aan de andere kant weten we nu eenmaal dat een dergelijke voorziening, net als een sporthal, een jeugd- en jongerencentrum, een cultureel centrum of een brandweergarage nu eenmaal onlosmakelijk bij een zichzelf respecterende gemeente behoren en meestal geen geld opleveren maar ons allen geld kosten. Daarvoor betalen we onder andere gemeentelijke belastingen, we hebben de aanslag net weer binnen, iedereen weet er over mee te praten. De sportdroom van Theo Manten zal inmiddels, de zwembadproblematiek indachtig, toch echt de vorm aannemen van een nachtmerrie, een natte droom van jewelste. Want deze zomer het buitenbad niet open? Dat wordt oorlog in Niekark. Er zit een geweldige zomer aan te komen met een record aantal tropische dagen, dus willen wij zwemmen. Niet alleen binnen, nee buiten. Het is vooral de Niekarkse politiek die dit probleem kan en moet oplossen. Dat had al lang moeten gebeuren. Een stad met één zwembad heeft doorgaans al problemen. In Niekark hebben we twee zwembaden en de politiek heeft daar tot nu toe nog geen uitspraak over durven doen. Ligt gevoelig. Niekark versus Hoevelaken. Maar voor ons is de keus niet zo moeilijk, Het fraaie buitenbad Bad Bloemendal kan na veertig jaar niet sluiten. Onzinnig idee. Dus………………..Benieuwd hoe Peter van Trommelen hier over denkt.

Manten’s natte droom is voorlopig nog niet ten einde.

Cactus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie