Volleybalinterland in sporthal Corlaer

12 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Nijkerk – Volleybal op hoog niveau. Dat is vrijdag 21 maart te zien in de nieuwe sporthal Corlaer. Exspa, de exploitant van Corlaer, heeft de mannen van Jong Oranje weten te strikken. Het team van bondscoach Guido Vermeulen speelt een oefeninterland tegen Jong Polen. De wedstrijd begint om 20.00 uur en de toegangsprijs is slechts drie euro in de voorverkoop. Kaarten zijn te koop in de sporthal of het sportcafé Corlaer. Bestellen is ook mogelijk via www.sporthalcorlaer.nl of e-mail info@sporthalcorlaer.nl.

De ambitie van Jong Oranje is voor 2008 gericht op het veroveren van een medaille tijdens het Europees Kampioenschap in Brno (Tsjechië, van 28 augustus t/m 8 september). De selectie van Jong Oranje traint al sinds 4 september 2007 iedere dinsdag in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Daarnaast maken de mannen vele trainingsuren bij hun eigen volleybalvereniging en spelen ze wekelijks minstens één wedstrijd op het hoogste competitieniveau.

Inmiddels is de technische staf begonnen met het selecteren van uiteindelijk twaalf spelers, die mogen deelnemen aan de EK-Kwalificatie(s). Voor het zover is, wordt van 17 t/m 22 maart een trainingsstage met Jong Polen doorlopen. De Polen behoren tot de absolute Europese top (2e plaats op het EK 2007). Een prima sparringpartner dus voor een aantal oefeninterlands bij diverse gastverenigingen: 18 maart: VCS Sassenheim in Sporthal de Wasbeek (aanvang 19.30 uur); 19 maart: Madjoe Enkhuizen in Sporthal de Drecht (aanvang 19.30 uur); 21 maart: NVC Nijkerk in Sporthal Corlaer (aanvang 20.00 uur).

Aansluitend moeten de mannen in de A-poule van de tweede ronde van de EK-Kwalificatie in Steinbrunn-Neusiedlung (Oostenrijk, 25 t/m 31 maart) de strijd aangaan met gerenommeerde teams als Bulgarije, Montenegro, Finland en de outsiders Zwitserland en gastland Oostenrijk. Zware concurrenten zoals Polen, België en Duitsland zijn in de drie overige pools ingedeeld.

Alleen de nummers één van de in totaal vier pools plaatsen zich voor de finaleronde van het EK.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie