Hoevelaken was nooit Veluws!

12 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN – Tot welke gemeenschap heeft Hoevelaken behoord? Docent drs. Pim Beukenkamp van de Faculteit Geowetenschappen aan de Universiteit van Utrecht geeft daarop het antwoord op donderdag 13 maart bij de Volksuniversiteit Hoevelaken aan de Van Dedemlaan. De lezing, die duurt van 19.30 tot 22.00 uur, gaat over het landschap rondom Hoevelaken. De entree bedraagt 16 euro.

Toen een aantal jaren geleden Hoevelaken als zelfstandige gemeente dreigde te verdwijnen kon men met regelmaat in de plaatselijke media lezen dat Hoevelaken Veluws moest blijven. Nu is Hoevelaken nooit een Veluws dorp geweest. Het ligt middenin de Gelderse Vallei. Alle reden om eens aandacht te besteden aan het ontstaan en de ontwikkeling van het landschap rondom Hoevelaken in relatie tot de omgeving van de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Daarbij zullen zowel de natuurlijke processen als de menselijke invloed ter sprake komen.

De lezing kan worden vervolgd door een bezoek aan het landschap van het Nationale Park de Hoge Veluwe. Meer informatie is te verkrijgen bij Gertruud van der Helm, telefoon 033 – 2580837.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie