Daden niet bewezen: vrijspraak

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Een 42-jarige man uit Nijkerk is donderdag door de politierechter in Arnhem vrijgesproken van bedreiging en vernieling. De man zou tegen de nieuwe partner van zijn ex-vrouw de woorden ‘Ik vermoord je’ hebben gezegd. Tevens zou hij de voorruit van de auto van de andere man hebben ingeslagen. De rechter achtte allebei de daden niet bewezen.

De 42-jarige en zijn ex-vrouw zijn volgens de Nijkerker al langer ‘aan het ruziën’ over de hun gemeenschappelijke kinderen (drie zoons) en komen elkaar regelmatig voor de rechter tegen. In deze ruzies speelt de nieuwe partner van de ex-echtgenote van de Nijkerker ook een grote rol. “Hij blijft mijn kinderen sms’en en brengt mijn zoons bij mij langs terwijl het is afgesproken dat hij dat niet meer zou doen.”

In één van deze ruzies raakte de 42-jarige zo verhit dat hij tegen de andere man uitviel – “Maar ik heb niet gezegd dat ik hem zou willen vermoorden” – en dat hij met zijn vlakke hand op de voorruit van de auto van de ander sloeg. De voorruit sneuvelde.

De officier van justitie: “Meneer wilde de ruit niet met opzet kapot maken en het is ook niet erg aannemelijk dat glas stuk gaat als je er met de vlakke hand op slaat. Ik eis dus vrijspraak voor dit feit.” De rechter volgde deze eis. Ook voor het andere feit werd de Nijkerker vrijgesproken. “Ik heb alleen de aangifte van het slachtoffer waarin hij beweert met de dood te zijn bedreigd. Verder zijn er geen bewijzen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie