Monuta Rouwbericht online

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - Monuta Uitvaartzorg heeft onlangs het zogeheten Monuta Rouwbericht geïntroduceerd. Met Monuta Rouwbericht kunnen nabestaanden via het internet op een eenvoudige manier een rouwadvertentie samenstellen, volgens eigen wensen. Op de speciale internetsite www.monuta.nl/rouwbericht ondersteunt Monuta de gebruiker met een handig stappenplan.

,,Het afscheid van een dierbare is emotioneel en heel persoonlijk”, vertelt uitvaartverzorger Gert-Harm Hoefakker van Monuta. ,,Daarom helpen wij de internetgebruiker om zelf een laatste groet te creëren die uiting geeft aan persoonlijke gevoelens.” Monuta Rouwbericht heeft vele voorbeelden van eigentijdse, maar ook traditioneel opgemaakte advertenties, licht Hoefakker toe. Er is keuze uit verschillende teksten, lettertypes en afbeeldingen. Iedereen kan gebruikmaken van Monuta Rouwbericht. Behalve directe nabestaanden kunnen ook collega’s of vrienden middels Monuta Rouwbericht een persoonlijke afscheidsgroet samenstellen. Hoefakker: ,,Op de website kan de gewenste krant worden geselecteerd waarin de advertentie moet worden geplaatst. Het computersysteem zorgt ervoor dat de opdracht na goedkeuring direct naar de gekozen krant wordt verzonden.” Monuta Rouwbericht beschikt over alle actuele advertentietarieven, zodat de opdrachtgever direct kan zien wat de kosten zijn voor het plaatsen van de samengestelde advertentie.

Passend afscheid

Uitvaartverzorging Monuta heeft het online Monuta Rouwbericht mede ontwikkeld om mensen te stimuleren vooraf over hun uitvaart na te denken. ,,De vraag om vooraf al na te denken over de mogelijkheden voor een passend afscheid neemt sterk toe”, weet Hoefakker. Een ontwikkeling die Monuta van harte toejuicht. ,,In de praktijk zien we hoe prettig het voor nabestaanden is dat ze over bepaalde dingen vast hebben nagedacht”, weet Hoefakker uit ervaring.

Draaiboek

De uitvaartorganisatie biedt mensen de mogelijkheid om die laatste wensen kosteloos te laten registreren in een soort draaiboek, het zogeheten Monuta Scenarium, vertelt Hoefakker. ,,Naast de grote lijnen over de persoonlijke laatste wensen, kan Monuta aan de hand van de aangegeven wensen ook aangeven wat de kosten voor de uitvaart ongeveer zullen zijn. Je staat er niet zo snel bij stil, maar een uitvaart kost gemiddeld al gauw zo’n zes- tot zevenduizend euro. Wanneer mensen dat vooraf weten, kunnen ze eventueel een passende verzekering afsluiten en daarmee nare financiële gevolgen voorkomen”, aldus Hoefakker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie